Γκρίνια στο Εθνικό Συμβούλιο

Γκρίνια στο Εθνικό Συμβούλιο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική και γκρίνιες για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, ειδικά στο κομμάτι της οικονομίας, ακούστηκαν χθες κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μίλησε για «μαθητευόμενους μάγους» στο οικονομικό επιτελείο, ανεβάζοντας τους τόνους, λίγο μετά το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού, ο οποίος εισέπραξε το χειροκρότημα της μεγάλης πλειονότητας των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Και μπορεί το διακύβευμα για τη σωτηρία της χώρας από την κρίση που ευθύς εξαρχής έθεσε ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία να μην άφησε περιθώρια να εκδηλωθεί αισθητά η όποια διάχυτη δυσφορία υπήρχε σε μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όμως ο κ. Παναγιωτακόπουλος φρόντισε να υπεραμυνθεί του «σοσιαλιστικού χαρακτήρα» του ΠΑΣΟΚ που όπως υποστήριξε έχει εγκαταλειφθεί απέναντι στις επιταγές των αγορών. Σε συναισθηματικούς τόνους μίλησε για διασυρμό και περιθωριοποίηση του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως χωρίς κόμμα, μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται.

Αλλα στελέχη, όπως ο Μιχάλης Νεονάκης, άσκησαν κριτική για την αναβλητικότητα που έδειξε η κυβέρνηση στην έγκαιρη λήψη μέτρων.

Τα στελέχη αυτά έθεσαν επιπλέον θέμα ανασυγκρότησης του κομματικού μηχανισμού, αφήνοντας αιχμές για ολιγωρία, για τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, κ. Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος στην παρέμβασή του κάλεσε τα στελέχη ν’ αφήσουν τις μεμψιμοιρίες και να στηρίξουν την κυβέρνηση. Συνολική παρέμβαση για συνεπή «αριστερή σοσιαλιστική πορεία» του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε ο κ. Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος μάλιστα άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι με τις επιλογές της κυβέρνησης η πορεία που ακολουθείται είναι περισσότερο φιλελεύθερη και όχι σύμφωνη με τις παραδόσεις του Κινήματος. Από τη συνεδρίαση έλειψαν στελέχη, όπως οι κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Λούκα Κατσέλη, Ανδρέας Λοβέρδος, γεγονός που σχολιάστηκε στους διαδρόμους της συνεδρίασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή