Στο συνέδριο οι καταστατικές αλλαγές που διχάζουν τη Ν.Δ.

Στο συνέδριο οι καταστατικές αλλαγές που διχάζουν τη Ν.Δ.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ανώτατο όργανο της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή το συνέδριο που θα συγκληθεί στα τέλη Ιουνίου, θα κριθούν οι καταστατικές αλλαγές που εισηγείται ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς. Αντιθέτως, η Κεντρική Επιτροπή -που συνεδριάζει την προσεχή Κυριακή- θα κληθεί να εγκρίνει μόνον τις αλλαγές που αφορούν στον τρόπο εκλογής του προέδρου της ΟΝΝΕΔ αλλά και των νομαρχιακών οργανώσεων από τη γαλάζια οργανωμένη βάση. Οι αλλαγές αυτές αποτελούν προαπαιτούμενο για το «άνοιγμα» του κόμματος εν όψει συνεδρίου, αλλά και για την αποτύπωση των νέων ισορροπιών που δημιούργησαν οι εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Το υπόλοιπο πλέγμα αλλαγών που έχει εισηγηθεί ο κ. Σαμαράς, και για το οποίο καταγράφονται και οι μεγαλύτερες αντιδράσεις (όπως ο ορισμός από τον πρόεδρο των μισών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ή το ζήτημα της θητείας), αναμένεται να τεθεί απευθείας προς έγκριση στο συνέδριο χωρίς προηγούμενη συνεδρίαση της Κ.Ε. Με αυτόν τον τρόπο, η ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης επιδιώκει να αποφύγει έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας και ακόμη μία εσωκομματική αναμέτρηση με όσους αντιδρούν στις αλλαγές, μεταξύ των οποίων και αρκετοί εξ όσων συμμετέχουν ex officio στα κομματικά όργανα και, πλέον, διαπιστώνουν ότι θα τεθούν εκτός. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι σχετικές ενστάσεις να τεθούν -έστω κι «εκτός θέματος» – στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής.

Στον απόηχο μάλιστα των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν την απόσταση από το ΠΑΣΟΚ να διατηρείται στις 10 μονάδες, η Ρηγίλλης καλείται να ελέγξει και τους διαγκωνισμούς στελεχών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χθες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος όχι μόνον επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος αλλά υπαινίχθηκε συμφέροντα που συνασπίζονται εναντίον του. «Η παράταξή μου έχει αρχηγό (σ.σ. τον ίδιο), ενώ άλλες δεν έχουν», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας των κ. Κώστα Γκιουλέκα και Σταύρου Καλαφάτη. «Το πρόβλημα υπάρχει στις άλλες παρατάξεις και μου προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι δεν ασχολείται κανένας με αυτές, αλλά ασχολούνται με τη δική μου, που έχει υποψήφιο. Κάτι κρύβεται από πίσω», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή