Αριστερά: διεργασίες ενόψει δημοτικών

Αριστερά: διεργασίες ενόψει δημοτικών

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντείνονται οι διεργασίες στον χώρο της Αριστεράς για τις επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το ΚΚΕ έδωσε χθες στη δημοσιότητα ονόματα υποψηφίων δημάρχων και αντιπεριφερειαρχών. Η Π.Γ. του ΣΥΝ συνεδρίασε με αντικείμενο τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος της εβδομάδας. Η Κουμουνδούρου πάντως δεν θα δημοσιοποιήσει ακόμα ονόματα. Το ΚΚΕ, το οποίο ήδη έχει ανακοινώσει τους υποψηφίους για τις 13 περιφέρειες της χώρας αλλά και ότι το μέλος του Πολιτικού του Γραφείου Ν. Σοφιανός θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ανακοίνωσε χθες ότι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είναι ο Σωτ. Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Ανακοινώθηκαν επίσης οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι. Το ΚΚΕ ανανεώνει τη στήριξή του στον πρώην δήμαρχο Καρδίτσας Χρ. Τέγο, ενώ υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι στη Λάρισα ο Γ. Λαμπρούλης, στον Βόλο ο Απ. Νάνος, στα Τρίκαλα ο Γ. Καΐκης, στο Κιλκίς ο Ι. Φαχουρίδης, στην Κατερίνη ο Ν. Σαλπιστής, στη Βέροια η Ιωάννα Σοφρόνωφ και στην Εδεσσα ο Μ. Φουνταλής.

Στον ΣΥΝ η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν οι κεντρικές υποψηφιότητες στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση. Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι οι εκλογές πρέπει να πάρουν χαρακτήρα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής. Η Κουμουνδούρου προσανατολίζεται σε υποψηφιότητες με κύριο γνώρισμα ότι θα έχουν ταχθεί με κατηγορηματικό τρόπο εναντίον του Μνημόνιου και της κυβερνητικής πολιτικής. Ο ΣΥΝ θα ήθελε να στηρίξει τέτοια πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, εξ ου και η φημολογία για την ανεξάρτητη βουλευτή κ. Σ. Σακοράφα, την οποία όμως η ίδια διαψεύδει. Η εισήγηση της Π.Γ. αναμένεται να εγκριθεί από την Κ.Ε. την Παρασκευή. Σήμερα στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιτευχθεί συμφωνία για το πλαίσιο των σχέσεων του ΣΥΝ με τη Συμμαχία.

Ανοιχτή γενική συνέλευση του Βήματος

Εν τω μεταξύ, έγινε η πρώτη ανοιχτή γενική συνέλευση του Αριστερού Βήματος Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς. Ηδη 177 προσωπικότητες από τον ευρύτερο αριστερό χώρο έχουν υπογράψει την έκκληση για διάλογο και κοινή δράση όλων των πολιτικών φορέων της Αριστεράς. Το Βήμα δημιουργεί ιστοσελίδα, ενώ θα επιδιώξει συναντήσεις με όλα τα κόμματα της Αριστεράς. Στη γενική συνέλευση ορίστηκε ομάδα συντονισμού από τους Νάντια Βαλαβάνη, Γ. Ζιόβα, Γρ. Καλομοίρη, Γ. Μανιάτη. Ευ. Μπιτσάκη, Σπ. Σακελλαρόπουλο και Α. Χρύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή