Συγκλονιστικός διάλογος εισαγγελέα με Κορκονέα

Συγκλονιστικός διάλογος εισαγγελέα με Κορκονέα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξονυχιστική ήταν η εξέταση του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα από τον εισαγγελέα της έδρας, με αναπαράσταση δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο όλων των κινήσεών του μέχρι τον μοιραίο πυροβολισμό του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Εμφανώς καταπονημένος ο κατηγορούμενος, αφού ζήτησε «συγγνώμη» για τον θάνατο του άτυχου νεαρού, αποδοκίμασε κάθε αναφορά που έχει γίνει όλους αυτούς τους μήνες σε βάρος της μνήμης του νεκρού παιδιού, αλλά και επαναπροσδιόρισε τη βαρύτητα των επεισοδίων στα Εξάρχεια. Για πρώτη φορά ομολόγησε ότι η πρώτη επίθεση που είχε δεχθεί στο περιπολικό και την οποία χαρακτήριζε σφοδρή, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τη ρίψη ενός γυάλινου μπουκαλιού, το οποίο μάλιστα δεν μπορεί να αποδείξει ότι είχαν πετάξει τα άτομα που ο ίδιος θεώρησε επικίνδυνα, πόσω μάλλον ότι ήταν τα ίδια με αυτά που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο αργότερα την ίδια ημέρα, στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Στις επίμονες ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας κ. Χαράλαμπου Λακαφώση, ο Επ. Κορκονέας δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό, και είπε ότι σκεφτόταν συνέχεια ότι μετά τον πυροβολισμό θα ακολουθούσε ολόκληρη διαδικασία με αναφορές, ΕΔΕ κ.λπ. σχετικά με τη χρήση του όπλου του.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος μεταξύ εισαγγελέως και κατηγορούμενου:

– Θελήσατε να δώσετε μία άλλη εικόνα με την αύξηση της ρίψης των αντικειμένων;

Ε. Κορκ.: Ναι. Το λάθος μου ήταν που πήγα εκεί.

– Γιατί υπάρχουν αντιφάσεις σε σχέση με τη ρίψη μολότοφ;

Ε. Κορκ.: Αναφερόμουν σε κάποιες επιθέσεις που έγιναν στο παρελθόν. Είχα στο μυαλό μου ότι στην περιοχή (σ.σ. στα Εξάρχεια) έπεφταν μολότοφ.

– Μήπως είχατε στο μυαλό σας να αναβαθμίσετε το περιστατικό;

Ε. Κορκ.: Ναι… Προσπάθησα να αμυνθώ.

– Προσπαθήσατε να αποδώσετε στους ανθρώπους κάτι παραπάνω από αυτό που έκαναν;

Ε. Κoρκ.: Ναι.

Αμέσως μετά ο εισαγγελέας διάβασε στον κατηγορούμενο τον όρκο τού αστυνομικού και τον ρώτησε εάν κρίνει ότι η συμπεριφορά του το μοιραίο βράδυ «εκπληρώνει» αυτόν τον όρκο. Η απάντηση ήταν μονολεκτική, αλλά καταλυτική. «Οχι», είπε. O επίλογος της απολογίας του Κορκονέα ήταν ένα δειλό «συγγνώμη» προς την οικογένεια του θύματος. «Δεν είμαι ο άνθρωπος που παρουσιάζουν», είπε χαρακτηριστικά και έσπευσε να συμπληρώσει για τα παιδιά που έβλεπε στην περιοχή γύρω από τα Εξάρχεια: «Εγώ σαν παιδιά τα έβλεπα. Μπάτσε είσαι καλός, είσαι ωραίος, μου έλεγαν. Δεν είχα αντιπαλότητα μαζί τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή