«Οχι» Ν.Δ. στο ασφαλιστικό Δημοσίου και ενστόλων

«Οχι» Ν.Δ. στο ασφαλιστικό Δημοσίου και ενστόλων

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη «όχι», μετά από αυτά στο Μνημόνιο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στο ασφαλιστικό του ιδιωτικού τομέα, αναμένεται να πει η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά για το ασφαλιστικό του Δημοσίου και των ενστόλων που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το βάρος της αντιπολίτευσης θα σηκώσει ο ίδιος ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος αναμένετο να μιλήσει στη Βουλή λίγο πριν από το μεσημέρι σήμερα. Πέραν των ενστάσεων αντισυνταγματικότητας αναμένεται να απορρίψει σειρά διατάξεων του νομοσχεδίου ενώ, όπως τόνιζαν χθες, στελέχη του κόμματος η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση με την τρόικα ή να προβλέψει μεγαλύτερες μεταβατικές διατάξεις ακόμη και στην εξίσωση των ορίων ηλικίας μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Στη στάση του κόμματος στη Βουλή, αλλά και στην οικονομική πρόταση εξόδου από την κρίση που κατέθεσε προ εβδομάδος, αναμένεται να επενδύσει το προσεχές διάστημα ο κ. Αντ. Σαμαράς, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της διεισδυτικότητας της Ν.Δ. στην κοινή γνώμη. Στη Ρηγίλλης εμφανίζονται προβληματισμένοι για τη μικρή προβολή της οποίας έτυχε η οικονομική πρόταση του κ. Σαμαρά και επιδιώκουν να την επαναφέρουν στην επικαιρότητα, είτε μέσω άρθρων και παρεμβάσεων σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα είτε στο πλαίσιο περιοδειών στελεχών, αλλά και του ίδιου του προέδρου, ανά την Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επισκεφθεί την προσεχή Τετάρτη τα Ιωάννινα και τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, τη Μυτιλήνη. Πέραν του συμβολισμού των Ιωαννίνων, γενέτειρας του Ευάγγελου Αβέρωφ, ο κ. Σαμαράς επιλέγει ως πρώτους σταθμούς των περιοδειών του, δύο περιφέρειες χωρίς ισχυρούς διαγκωνισμούς στελεχών για τα αυτοδιοικητικά χρίσματα. Στην Ηπειρο μοιάζουν να έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες του Αλ. Καχριμάνη, νυν νομάρχη Ιωαννίνων, για την περιφέρεια και του Ν. Γκόντα για μία ακόμη θητεία στον δήμο. Στη δε περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, επικρατέστερος εμφανίζεται ο νομάρχης Μυτιλήνης Π. Βογιατζής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. καλείται το προσεχές διάστημα να ξεμπερδέψει το γαλάζιο αυτοδιοικητικό κουβάρι, καθώς ειδικά σε επίπεδο περιφερειών θα επιδιωχθεί, έστω και ατύπως, η συγκρότηση αντικυβερνητικού μετώπου. Με την κατάργηση των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, αρκετοί νυν νομάρχες ανταγωνίζονται για τη μία, πλέον θέση του περιφερειάρχη ενώ χωρίς χρίσμα παραμένουν οι μεγάλοι δήμοι, έστω κι αν θεωρείται βέβαιο ότι στην Αθήνα θα στηριχθεί ο Νικ. Κακλαμάνης και στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Γκιουλέκας. Δυσεπίλυτο στραυρόλεξο αποτελεί ο Δήμος Πειραιά, αλλά και συνολικά η Κρήτη, στην οποία διατηρεί ισχυρή παρουσία η κ. Μπακογιάννη. Ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής Ηρακλείου, και με διεισδυτικότητα στο στρατόπεδο Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης αρνήθηκε το χρίσμα της Ρηγίλλης για την περιφέρεια και το κόμμα αναζητεί άλλον υποψήφιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή