Περιορισμός του προσωπικού στις εκλογές

Περιορισμός του προσωπικού στις εκλογές

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανώς μειωμένο θα είναι το ανθρώπινο δυναμικό που θα εργαστεί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως μειωμένη κατά 20% θα είναι και η εκλογική τους αποζημίωση. Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών είναι προσανατολισμένη στην «οικονομικότερη» λύση, ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές με όσα ακριβώς άτομα χρειάζονται.

Στη λογική αυτή κινείται και ο περιορισμός του αριθμού των εργαζομένων στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών από 1.020 (έλαβαν εκλογικό επίδομα στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές) σε 730 (ανώτατο επιτρεπτό όριο για τις φετινές). Από το προσωπικό της γ.γ. Δημόσιας Διοίκησης μπορούν να συμμετάσχουν στα ειδικά εκλογικά συνεργεία μέχρι 623 άτομα, ενώ από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης μέχρι 207. Αντίστοιχα οι υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους 288. Από το προσωπικό των Περιφερειών δύνανται να αξιοποιηθούν έως 776 εργαζόμενοι, δηλαδή 135 άτομα λιγότερα σε σχέση με τις εκλογές του 2009. Αντίστοιχα, από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις προβλέπεται ότι μπορούν να εργαστούν έως 2.920 υπάλληλοι, ενώ στις εκλογές του 2009 είχαν εργαστεί 4.216. Από τη φετινή διαδικασία εξαιρούνται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ αμφίβολη θεωρείται η παρουσία δημοτικών υπαλλήλων στις εκλογές, καθώς η Ομοσπονδία (ΠΟΕ – ΟΤΑ) έχει δηλώσει αποχή και κλείσιμο των ΟΤΑ στις 16 και 17 Οκτωβρίου αντιδρώντας στη μείωση της εκλογικής τους αποζημίωσης.

Καθορισμός κοινόχρηστων χώρων

Στο μεταξύ καθορίστηκαν χθες από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας οι κοινόχρηστοι χώροι για τα κεντρικά εκλογικά περίπτερα των υποψηφίων δημάρχων Αθήνας και περιφερειαρχών Αττικής. Η πλατεία Συντάγματος διατίθεται στον συνδυασμό του Ν. Κακλαμάνη, και ο πεζόδρομος της Ερμού στον Β. Κικίλια. Το εκλογικό κέντρο του Γ. Καμίνη θα βρίσκεται στην Κλαυθμώνος και του Γ. Σγουρού στην Κοραή. Στην Ομόνοια θα είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, ενώ Πανεπιστημίου με Γρηγορίου Ε΄ η «Ανοιχτή Πόλη». Αιόλου και Σταδίου το κέντρο του Αλ. Μητρόπουλου και Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου του Γ. Δημαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή