Παρ’ ολίγον εμπλοκή

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «παρά πέντε» απεσοβήθη ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας στη Νέα Δημοκρατία, επ’ αφορμή της συνάντησης που είχε ο κ. Κώστας Καραμανλής με γαλάζιους συνδικαλιστές του εμπορικού κόσμου στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Η κοινοποίηση των όσων συζητήθηκαν αλλά και η εικόνα «χαλασμένου τηλεφώνου» με τους τρεις συνομιλητές του κ. Καραμανλή να μεταφέρουν διαφορετικές εκδοχές όσων είπε ο τέως πρωθυπουργός, δοκίμασαν -παραμονές της αυτοδιοικητικής κάλπης- τα νεύρα των δύο πλευρών.

Η πλευρά Καραμανλή, έστω κι αν δεν ενθάρρυνε, πάντως δεν απέτρεψε την κοινοποίηση της συνομιλίας. Αλλωστε, διά στόματος εμπόρων, ο κ. Καραμανλής βρήκε την ευκαιρία αφενός να απαντήσει στην πρόκληση του κ. Σαμαρά να μιλήσει δημοσίως και να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. «Καθυστέρησα στις μεταρρυθμίσεις, θα μιλήσω όταν κρίνω», ήταν η ευθεία απάντησε του τέως πρωθυπουργού, με τη Ρηγίλλης να παραμένει απαθής ενόψει και των εκλογών.

Ωστόσο, ήταν η δημοσιοποίηση της αποδιδόμενης στο κ. Καραμανλή φράσης περί «αναγκαίου κακού»  για το Μνημόνιο που προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό της Ρηγίλλης και την απόφαση του επιτελείου Καραμανλή για ρητή διάψευση. «Δεν αλλάζει τίποτε, ο Καραμανλής δεν πρόκειται να μιλήσει τώρα» επαναλάμβαναν το βράδυ της Παρασκευής στενοί συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού. Στον αντίποδα, συνομιλητές του κ. Σαμαρά ναι μεν έσπευδαν να κλείσουν το θέμα αποδίδοντάς το στη σπουδή ενός εκ των τριών συνομιλητών να εμφανισθεί ως… εκπρόσωπος πρωθυπουργού, σημείωναν ωστόσο ότι ο κ. Καραμανλής όντως πρέπει να τοποθετηθεί καθώς, όπως αποδεικνύεται, το «παιχνίδι των διαρροών είναι επικίνδυνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή