Μεγάλες αλλαγές στην ηγετική ομάδα από Αντ. Σαμαρά

Μεγάλες αλλαγές στην ηγετική ομάδα από Αντ. Σαμαρά

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά κινήσεων που στοχεύουν στην κεφαλαιοποίηση των εκλογικών κερδών, αλλά και στην κάλυψη των κενών που ανέδειξε η εκλογική διαδικασία σχεδιάζει ο αρχηγός της Ν. Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς. Δεν προτίθεται, ωστόσο, να τις υλοποιήσει πριν από τις αρχές του νέου χρόνου, διότι επιθυμεί να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συναίνεση, να έχει ψηφιστεί ο νέος προϋπολογισμός, να υπάρχει σαφής εικόνα για τον βαθμό ανταπόκρισης της κυβέρνησης στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της τρόικας, αλλά και να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με το κόμμα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, τους στόχους του και το ανθρώπινο δυναμικό.

Στη συμπλήρωση, εντός ολίγων ημερών, ενός χρόνου από την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς έχει πλέον ολοκληρωμένη εικόνα για την ανθρωπογεωγραφία και τις δομές του κόμματος και είναι έτοιμος να προχωρήσει σε θεαματική ανανέωση του στελεχικού του δυναμικού. Αλλωστε, οι πρόσφατες εκλογές τού προσέφεραν μία πρόσθετη ευκαιρία να κρίνει στην πράξη τις επιδόσεις ενός εκάστου και να μετρήσει πόσοι (μάλλον λίγοι) «μάτωσαν», όπως ο ίδιος είχε πει, για τη στήριξη των γαλάζιων υποψηφίων. Πληροφορίες εμφανίζουν τον αρχηγό του κόμματος αποφασισμένο να ανανεώσει την ηγετική του ομάδα σε ποσοστό πάνω από 50%. Εσχάτως, εξάλλου, πληθαίνουν οι φήμες που φέρουν τον κ. Σαμαρά να μελετά πιο σοβαρά από ποτέ το ζήτημα της επικοινωνιακής στρατηγικής, για την οποία πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές της κριτικής.

Νέα πρόσωπα

Για τον αρχηγό της Ν. Δ., πάντως, ο ανασχηματισμός των προσώπων, αν και αναγκαίος, δεν είναι επαρκής. Θα πρέπει να συνοδευτεί με πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού του κομματικού μηχανισμού, πολλά κομμάτια του οποίου είναι αναποτελεσματικά.

«Πρέπει να δούμε πού πάσχει το σύστημα και να προχωρήσουμε στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές» σημειώνουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Σαμαρά. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, εισηγούνται στον πρόεδρο, να προωθήσει αλλαγές και στη λειτουργία του σχήματος των δύο αντιπροέδρων, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο τους.

Σε όλες τις συσκέψεις που πραγματοποιούνται στη Ρηγίλλης, ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ικανοποιημένος από την πορεία ανάταξης του κόμματος από τη δραματική ήττα του περασμένου Οκτωβρίου και αποδίδει σε υστερόβουλες επιδιώξεις την κριτική περί διάψευσης των προσδοκιών της Ρηγίλλης από τις αυτοδιοικητικές κάλπες. Το κλίμα των εκτιμήσεων του αρχηγού περιγράφεται στο ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε χθες ο Πολιτικός Σχεδιασμός.

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, ο κ. Σαμαράς προβλέπει ότι είναι θέμα ολίγου χρόνου η πρόκληση σοβαρών εσωτερικών αναταράξεων στην κυβερνητική παράταξη, αλλά και σημαντικών κοινωνικών εντάσεων, ενώ αντιμετωπίζει με επιφύλαξη την πρόσκληση του πρωθυπουργού για εξεύρεση πεδίου συναίνεσης, αμφισβητώντας ουσιαστικά την ειλικρίνεια των προθέσεων του κ. Γ. Παπανδρέου.

«Ο πρωθυπουργός διαβάζει ανάποδα το μήνυμα της κάλπης, γι’ αυτό και υποκρίνεται πως δεν κατάλαβε ότι ο ελληνικός λαός ζήτησε με την ψήφο του αλλαγή πολιτικής. Ζήτησε μέτρα για την ανάπτυξη, μέτρα για να ανασάνει η οικονομία, μέτρα για να πάρουν αναπνοή τα νοικοκυριά», σχολίασε χθες ο εκπρόσωπος τύπου κ. Παν. Παναγιωτόπουλος για τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Παπανδρέου στη γαλλική εφημερίδα Figaro.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή