Προς συνάντηση Καμίνη με Κακλαμάνη

Προς συνάντηση Καμίνη με Κακλαμάνη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πανηγυρισμοί για την ανατροπή που επιτεύχθηκε στην Αθήνα τελείωσαν. Ο νέος δήμαρχος κ. Γ. Καμίνης και οι συνεργάτες του ανεβάζουν σιγά σιγά τις στροφές της προετοιμασίας, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν αμέσως από την 1η Ιανουαρίου 2011, όταν και θα αναλάβουν επισήμως και τα καθήκοντά τους. Προτεραιότητα στην ατζέντα του κ. Καμίνη είναι η συνάντηση με τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Νικ. Κακλαμάνη, η οποία ενδέχεται να γίνει και μέσα στην εβδομάδα. Σκοπός της συνάντησης είναι να ενημερωθεί συνολικά η νέα δημοτική αρχή για τα ανοιχτά ζητήματα, αλλά και να διερευνηθεί η διάθεση συνεργασίας του κ. Κακλαμάνη για το διάστημα που απομένει ώς τη λήξη της θητείας του. Ανεξάρτητα από αυτό πάντως στις προτεραιότητες του κ. Καμίνη και της νέας ομάδας που θα συγκροτήσει το επόμενο διάστημα (από δημοτικούς συμβούλους και στελέχη με εμπειρία στα πράγματα, όπως λένε οι πληροφορίες) ανήκουν δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος της κατάστασης των οικονομικών και ιδιαίτερα των δαπανών στον δήμο, ώστε να αποφευχθούν νέες τρύπες στο διάστημα που απομένει ώς την ολοκλήρωση της θητείας του κ. Κακλαμάνη, ένα σύνηθες φαινόμενο όταν αλλάζει η διοίκηση. Το δεύτερο θα είναι η προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στον δήμο -προϋπόθεση για την επιτυχία της νέας αρχής- αλλά και να «σπάσει» τους ισχυρούς μηχανισμούς που έχουν δημιορυγηθεί, όχι μόνο από όσους διοικούσαν τον δήμο αλλά -σε μικρότερο βαθμό- και από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης τα προηγούμενα χρόνια.

Από εκεί και ύστερα και σε πρακτικό επίπεδο, στο επίκεντρο βρίσκεται το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Θα καταβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εργώδης προσπάθεια στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του συναισθήματος ασφάλειας και τόνωσης της νομιμότητας, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο κ. Καμίνης, την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξουν και ενέργειες στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης με τους μετανάστες. Στο θέμα αυτό από τη νέα δημοτική αρχή θα υπάρξει και ιδιαίτερη πίεση στην κυβέρνηση, να αναλάβει τις υποχρεώσεις της. Ισότιμη προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή θα είναι και η στροφή του δήμου στον πολιτισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή