Σοβαρά εσωτερικά ρήγματα, με «μέτωπα» και διαφωνίες

Σοβαρά εσωτερικά ρήγματα, με «μέτωπα» και διαφωνίες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσθετη περιπλοκή για την κυβέρνηση αποτελεί το ότι καλείται να δώσει τη μάχη της υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2011 με σοβαρά εσωτερικά ρήγματα. Στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί κοινό μυστικό ότι είχε διαμορφωθεί «μέτωπο» κορυφαίων υπουργών κατά του κ. Γ. Ραγκούση στην περίπτωση κατά την οποία το αποτέλεσμα των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν αρνητικό για την Ιπποκράτους. Τελικώς, αυτό δεν εκδηλώθηκε, αφού η στρατηγική της ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού δικαιώθηκε στις κάλπες, ενώ τον υπουργό Εσωτερικών κάλυψε πλήρως ο κ. Γ. Παπανδρέου. Ομως, οι «πληγές» στις σχέσεις της ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού με τους κ. Ευ. Βενιζέλο, Ανδρ. Λοβέρδο, Π. Μπεγλίτη και Χ. Παμπούκη παραμένουν. Επίσης, η ίδια η ομάδα της Βασιλίσσης Σοφίας δεν έχει τη συνοχή του προηγούμενου διαστήματος, καθώς μεταξύ των κ. Ραγκούση και Γ. Παπακωνσταντίνου έχουν προκύψει διαφωνίες μετά το θέμα της περαίωσης και για το ενδεχόμενο απολύσεων. Ο πρώτος θεωρεί ότι κακώς έχουν «μπει» στο τραπέζι αφού δεν ζητούνται από την τρόικα, άποψη με την οποία συντάσσονται οι κ. Δ. Ρέππας, Χρ. Παπουτσής, Λούκα Κατσέλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Παράλληλα, ορατή έγινε η διαφωνία μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη για τις αυξήσεις στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, όπως και η ενόχληση του κ. Ανδρ. Λοβέρδου για την προσπάθεια της κ. Λούκας Κατσέλη να «επαναδιαπραγματευθεί» με την τρόικα τα συμφωνηθέντα για τις συμβάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή