Γιάννης Παπαθανασίου: Δεν υλοποίησε γνωμοδότηση

Γιάννης Παπαθανασίου: Δεν υλοποίησε γνωμοδότηση

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχετικά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπαθανασίου, και στο κεφάλαιο «συγκάλυψη ευθυνών», το ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρεται εν τέλει στο θέμα απομάκρυνσης Ζορμπά αλλά υποστηρίζει ότι αν και από τις 13.03.2009 έκανε αποδεκτή τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, η οποία υποδείκνυε τη διαδικασία που θα μπορούσε να οδηγήσει -μεταξύ άλλων- και στην έκπτωση της Siemens από συμβάσεις που είχε συνάψει με το ελληνικό Δημόσιο, ο ίδιος δεν προέβη σε καμία περαιτέρω ενέργεια.

Ο κ. Παπαθανασίου απάντησε με προχθεσινή του δήλωση για το θέμα της κατηγορίας αναφορικά με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Κάνει λόγο για ανακρίβειες, αφού, όπως σημειώνει, η μεν γνωμοδότηση που παρήγγειλε ο προκάτοχός του κατατέθηκε στις 24.2.2009 και ο ίδιος την έκανε αποδεκτή στις 13.3.2009. Παραθέτει μάλιστα και διάγραμμα με τις ενέργειές του και τις επιστολές που αντήλλαξε με τη γερμανική εταιρεία και το πώς έφθασε να οριστεί τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς η υπεράσπιση του Δημοσίου στην προσφυγή της εταιρείας στη διαιτησία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή