Νοέμβριος 2009: Συνάντηση Σπέκχαρντ με Χρυσοχοΐδη

Νοέμβριος 2009: Συνάντηση Σπέκχαρντ με Χρυσοχοΐδη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμερικανός αξιωματούχος συνοδευόμενος από τον πρέσβη Σπέκχαρντ, συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στις 4 Νοεμβρίου 2009, ένα μήνα αφού είχε αναλάβει τα καινούργια του καθήκοντα. Ο κ. Σπέκχαρντ ρώτησε για ποιον λόγο απομακρύνθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Τσιατούρας και ο υπουργός του απάντησε ότι «έπειτα από απουσία έξι ετών από το υπουργείο είχε ανακαλύψει μια τρομακτική κατάσταση τώρα που είχε επιστρέψει, καθώς η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική κλπ. είχαν καταρρεύσει. Υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση θα ξαναφτιάξει την ασφάλεια της χώρας». Σε σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «υποψιάζεται πως η Ελλάδα έχει γίνει βάση υποστήριξης αλλά χωρίς να υπάρχουν σοβαρά δίκτυα τρομοκρατών εν λειτουργία… Εξήγησε ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία για ενδεχόμενες διασυνδέσεις του Ιράν, της Χαμάς και της Χεζμπολά με τρομοκρατικές ομάδες και ανέφερε ειδικότερα την ανάμειξη κάποιων υπαλλήλων της ιρανικής πρεσβείας, αλλά όχι του ίδιου του πρέσβη, όπως διευκρίνισε. Αναφέρθηκε επίσης σε ενδείξεις για δεσμούς του Ιράν με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε πολύ πιο επικίνδυνους τους νέους τρομοκράτες. Για να υπογραμμίσει τη σοβαρότητα της δράσης τους ανέφερε ότι «ένας συλληφθείς για υπόθεση τρομοκρατίας είχε εργασθεί σε ξενοδοχείο δίπλα στην πρεσβεία για να μπορεί να την παρακολουθεί». Κλείνοντας τη συνομιλία ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι το μήνυμα της «μηδενικής ανοχής» έναντι της τρομοκρατίας δεν προέρχεται μόνο από τον ίδιο και τον Παπανδρέου, αλλά «απ’ όλη την κοινωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή