Μορατόριουμ προς αποφυγήν επεισοδίων, ζητούν ξενοδόχοι

Μορατόριουμ προς αποφυγήν επεισοδίων, ζητούν ξενοδόχοι

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση εφαρμογή μορατόριουμ για αποφυγή νέων επεισοδίων που δηλητηριάζουν την καθημερινότητα και δημιουργούν εσφαλμένη εικόνα για τη χώρα μας στο εξωτερικό, ζητεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων από κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, πολιτικά κόμματα και κοινωνικές δυνάμεις. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο σημειώνει ότι ξεδιπλώθηκε στο κέντρο της Αθήνας ένα σκηνικό τρομοκράτησης τουριστών και εργαζομένων στα ξενοδοχεία, που δυστυχώς έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα γεγονότα. Για παγκόσμια δυσφήμηση του ελληνικού τουρισμού κάνει λόγο ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων. Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος ανέφερε πως «είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας αυτήν την ώρα και να κοιτάξουμε μπροστά», ενώ η υπεύθυνη Τουρισμού της Ν. Δ. κ. Ολγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανίκανη να προστατεύσει την ασφάλεια, περιουσία και σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας.

Αίτημα προς την κυβέρνηση για αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα επεισόδια θα υποβάλει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή – αποτίμηση των ζημιών. Αμεση αποζημίωση των επιχειρήσεων και αναστολή της υποχρέωσης καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες και των τρεχουσών οφειλών προς τον ΟΑΕΕ ζητεί και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Στο μεταξύ, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Θ. Πελεγρίνης, με επιστολή στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, καταγγέλλει την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου. Την αλόγιστη, χωρίς διάκριση χρήση αστυνομικής βίας καταδικάζει η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών κ. Κ. Λουράντος, με αναφορά του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών καταγγέλλει την εκτεταμένη ρίψη χημικών, προκαλώντας την παρέμβαση της κ. Ελένης Ράικου που διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Οι Ιατρικοί Συλλόγοι Αθήνας και Πειραιά απέστειλαν φιαλίδια χημικών που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τις εισαγγελικές αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή