216 «ναι» σε παραπομπή του Α. Τσοχατζόπουλου

216 «ναι» σε παραπομπή του Α. Τσοχατζόπουλου

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού κ. Α. Τσοχατζόπουλου αποφάσισε χθες η πλειοψηφία της Βουλής. Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν 242 βουλευτές, ενώ υπήρξαν 6 άκυρα ψηφοδέλτια και 4 λευκά. Η απόφαση της Βουλής παραπέμπει τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει αν τα αδικήματα που του αποδίδονται έχουν παραγραφεί και αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί περαιτέρω στο Ειδικό Δικαστήριο.

Στην ψηφοφορία για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας υπέρ της άσκησης δίωξης στον κ. Τσοχατζόπουλο ψήφισαν 216 βουλευτές. Εννέα ψήφισαν «όχι» και επτά «παρών». Για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ψήφισαν υπέρ της άσκησης δίωξης 215 βουλευτές, με 9 «όχι» και 8 «παρών». Υπέρ της ποινικής δίωξης του κ. Τσοχατζόπουλου τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ, η Ν. Δ., το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΛΑΟΣ δεν συμμετείχε στη διαδικασία. Οπως δήλωσε ο κ. Θ. Πλεύρης, ο ΛΑΟΣ είχε αποχωρήσει από την προανακριτική επιτροπή, θεωρώντας ότι η υπόθεση οδηγείται σε συγκάλυψη και το ίδιο αποφάσισε να πράξει και στην ολομέλεια. Η άποψη του ΛΑΟΣ είναι ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να παραπεμφθεί απ’ ευθείας στην τακτική δικαιοσύνη.

Ο πρώην υπουργός παρέστη στη διαδικασία και στην ομιλία του εξαπέλυσε κεραυνούς κατά του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού: «Είχα τονίσει ότι νιώθω οργή, αλλά περισσότερο λύπη, βλέποντας την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν απέναντί μου και το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ. Μετά από όσα συνέβησαν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, μετά από όσα συνέβησαν με την Επιτροπή, μετά από αυτό το πόρισμα, ειλικρινά δεν νιώθω ούτε οργή ούτε λύπη. Δεν με παραπέμπει το κόμμα μου. Αυτό δεν είναι το κόμμα μου, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να καταστεί συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ «ως πολιτικά παραμορφωμένο, κοινωνικά απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο».

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες έκανε λόγο για «παρωδία κάθαρσης», «ευτελισμό των θεσμών» και «σκευωρία», ενώ χαρακτήρισε το πόρισμα «διάτρητο και προκατασκευασμένο». Μάλιστα αναφέρθηκε ονομαστικά σε όσους συμμετείχαν στις επίμαχες συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ και στις αποφάσεις για τα υποβρύχια, και κατονόμασε τους Θ. Πάγκαλο, Βάσω Παπανδρέου, Γ. Παπανδρέου, Δ. Ρέππα, Ευ. Βενιζέλο, Μ. Χρυσοχοΐδη, Ι. Μαγκριώτη και Κ. Σκανδαλίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή