Προβληματισμός για το νέο ταμείο

Προβληματισμός για το νέο ταμείο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την εικόνα που επιχειρήθηκε να δοθεί στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία προβληματίζεται αν θα μπει σε διαδικασία «συνδιαχείρισης» του νέου ταμείου για τη διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου. Το όνομα του κ. Αλ. Παπαδόπουλου ουδέποτε συζητήθηκε, λένε στελέχη του κόμματος, που δεν αποκλείουν η αξιωματική αντιπολίτευση να αποφύγει «συνδιορισμό» του νέου επικεφαλής και να αρκεστεί σε ρόλο «επιτηρητή» του έργου που θα αναλάβει η διοίκηση του νέου ταμείου.

Η στάση της Ν. Δ. θα εξαρτηθεί από τη γενικότερη συγκυρία αλλά και από την τακτική που θα ακολουθήσει ο νέος αντιπρόεδρος κ. Ευ. Βενιζέλος, που αποτελεί τη νέα παράμετρο στον σχεδιασμό της γαλάζιας ηγεσίας. Αν και πολλά στελέχη της κομματικής πυραμίδας δεν αποκλείουν να είναι ο κ. Βενιζέλος απέναντι στον κ. Αντ. Σαμαρά σε μία ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγετική ομάδα μοιάζει να μη θεωρεί βάσιμο αυτό το σενάριο.

Η Ν. Δ. επιλέγει την προσεκτική αποδόμηση και επ’ ουδενί την ηρωοποίηση του κ. Βενιζέλου. Η αναφορά σε «Μεσοπρόθεσμο Βενιζέλου» αναμένεται να κυριαρχήσει σε κάθε συζήτηση για την εφαρμογή των νέων μέτρων λιτότητας, με στόχο να φορτωθεί στον «άφθαρτο αντιπρόεδρο» η σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Επί του παρόντος, κρίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος είναι «πιο επικίνδυνος για το ΠΑΣΟΚ παρά για τη Ν. Δ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή