Τα 10 μέτωπα της επόμενης μέρας

Τα 10 μέτωπα της επόμενης μέρας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μπορεί να ψηφίστηκε από τη Βουλή, ωστόσο δέκα ανοιχτά μέτωπα, θα πρέπει από τώρα έως και τις αρχές του φθινοπώρου να κλείσουν, ενώ η ύφεση βαθαίνει, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. Πρώτο από τα μέτωπα αυτό που έχει να κάνει με την ολοκλήρωση της συμφωνίας -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- για την παροχή νέου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στις τράπεζες (και στις ελληνικές) έχει κατατεθεί ένα κείμενο που στηρίζεται στο γαλλικό μοντέλο, για τη συμμετοχή και των ιδιωτών στη σχετική διαδικασία.

Παράλληλα, στις άμεσες εκκρεμότητες της επόμενης μέρας περιλαμβάνονται η τυπική έγκριση για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, η εφαρμογή σειράς μέτρων, συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ, μέσα σε λιγότερο από ένα εξάμηνο, η δημιουργία του νέου ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις, το στρες τεστ των τραπεζών, αλλά και η ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου, η αλλαγή του φορολογικού συστήματος κ.ά. Πολλά από αυτά τα θέματα αναμένεται να τεθούν και σήμερα κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών (Eurogroup), μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ απομακρύνουν από το μυαλό του κ. Γιώργου Παπανδρέου το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.

Οροι Σαμαρά για συναίνεση

Την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής ως προϋπόθεση συναίνεσης για τη νέα δανειακή σύμβαση θέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ «συναινετικών» και «σκληρών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή