Διακομματική επιτροπή για τους μεγάλους οδικούς άξονες

Διακομματική επιτροπή για τους μεγάλους οδικούς άξονες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κερδίσει χρόνο προκειμένου να πεισθούν οι τράπεζες για την επανακαταβολή των δανείων στις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες επιδιώκει το υπουργείο Υποδομών. Αυτή είναι ίσως η πιο ρεαλιστική ερμηνεία για την απόφαση του υπουργείου να εμπλέξει και μια διακομματική επιτροπή στην επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης. Κατά τα άλλα, ουδεμία εξέλιξη -όπως η μείωση των τιμών των διοδίων- διαφαίνεται άμεσα στον ορίζοντα.

Χθες, ο νέος υπουργός Υποδομών κ. Γ. Ραγκούσης και ο υφυπουργός κ. Γ. Μαγκριώτης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των κομμάτων για τα προβλήματα στους τέσσερις από τους πέντε παραχωρημένους οδικούς άξονες και ζήτησαν τη συμμετοχή τους στην επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Στ. Καλογιάννης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Λ. Αυγενάκης από τη Δημοκρατική Συμμαχία, ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και η Μ. Ξηροτύρη από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οπως εξήγγειλε ο υπουργός, θα τροποποιήσει το νομικό πλαίσιο, ώστε να απαιτείται και για τα μεγάλα δημόσια έργα η σύσταση διακομματικής επιτροπής. «Κάνουμε ό, τι μπορούμε ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν τα έργα», σχολίασε ο κ. Ραγκούσης. Τα πυρά των κομμάτων συγκέντρωσαν οι εξαγγελίες περί μείωσης των διοδίων. «Το γεγονός ότι ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε σε δυσεπίλυτα προβλήματα σημαίνει ότι οι ανακοινώσεις περί αναθεώρησης των συμβάσεων και μείωσης των διοδίων ήταν χωρίς αντίκρισμα», δήλωσε ο κ. Καλογιάννης. «Δυστυχώς, υπάρχει απόσταση μεταξύ όσων δηλώνονταν και της σκληρής πραγματικότητας», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή