Σε επιφυλακή το Λιμενικό για τα «Καράβια της Γάζας»

Σε επιφυλακή το Λιμενικό για τα «Καράβια της Γάζας»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι λιμενικές αρχές στο Πέραμα, την Κρήτη και την Κέρκυρα εν όψει του ενδεχομένου να αποπλεύσει παρανόμως κι άλλο πλοίο της επιτροπής «Ενα καράβι για τη Γάζα». Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τη σχετική απαγόρευση, αλλά και την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει εκείνη τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας αντί του «Στολίσκου της Ελευθερίας», τα μέλη της επιτροπής (στην οποία μετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι) έδωσαν χθες συνέντευξη υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας «καταπατάει το διεθνές δίκαιο» και αρνήθηκαν κάθε συνεργασία με το ΥΠΕΞ.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι και οι 43 επιβαίνοντες στο πλοίο «Ταχρίρ», που υποχρεώθηκε προχθές από το Λιμενικό να επιστρέψει στην Κρήτη, αρνούνταν να εγκαταλείψουν το σκάφος, ενώ προκειμένου να μη συλληφθεί ο καπετάνιος δήλωναν ότι όλοι είναι καπετάνιοι!

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να αποτρέψει με κάθε τρόπο τυχόν νέο απόπλου για τη Γάζα και στο πλαίσιο αυτό, ο γ.γ. του ΥΠΕΞ κ. Γ. Ζέπος κάλεσε χθες τους πρέσβεις των αραβικών χωρών και τους ενημέρωσε πλήρως για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία, σημειωτέον, έχει ήδη χαιρετισθεί τόσο από τον ΟΗΕ όσο και από τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Προκειμένου δε να απαντήσει στην κριτική που ασκείται στην Ελλάδα ότι ταυτίζεται πλέον με το Ισραήλ, ο κ. Ζέπος επιβεβαίωσε στους Αραβες πρέσβεις και τη σταθερή άποψη της χώρας σε ό, τι αφορά τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

Ολα τούτα, ωστόσο, ουδόλως απεδείχθησαν ικανά να αμβλύνουν τις αντιδράσεις των ξένων ακτιβιστών που μετέχουν στον «Στολίσκο της Ελευθερίας» και βρίσκονται στη χώρα μας, με κάποιους Ισπανούς, μάλιστα, να πραγματοποιούν ακόμη και συμβολική κατάληψη της πρεσβείας τους, εν είδει πίεσης στο ΥΠΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή