Ειδική ομάδα συντονισμού υπό Μπαρόζο

Ειδική ομάδα συντονισμού υπό Μπαρόζο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία ειδικής ομάδας (task force) με σκοπό τον συντονισμό της τεχνικής βοήθειας που θα αποστείλει η Ε. Ε. στην Ελλάδα, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν στην απαντητική επιστολή του προς τον κ. Γ. Παπανδρέου. Οπως περιγράφεται στην επιστολή του κ. Ζοζέ Μπαρόζο, η ομάδα αυτή θα έχει επικεφαλής ανώτερο αξιωματούχο, θα τελεί υπό την εποπτεία του ιδίου και του κ. Ολι Ρεν και σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές θα προσδιορίσει το είδος και το χρονοδιάγραμμα της τεχνικής βοήθειας.

Ο κ. Μπαρόζο ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει στη σύσταση μιας οργανωτικής ομάδας ή στην επιλογή ενός προσώπου που θα λειτουργεί ως μόνιμος σύνδεσμος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και θα αναφέρεται απευθείας στον Ελληνα πρωθυπουργό. Εργο αυτής της διμερούς ομάδας θα είναι η επιτάχυνση της απορρόφησης κονδυλίων από διαρθρωτικά ταμεία όπως το ΕΣΠΑ. Ο κ. Μπαρόζο ωστόσο ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να του αποστείλει το ολοκληρωμένο σχέδιο στο οποίο ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στην αρχική επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Κομισιόν. Οπως τόνισε ο κ. Μπαρόζο «κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στα στελέχη μας να συνεργαστούν για τη διακοπή παρωχημένων ή προβληματικών projects και να εστιάσουν στην προσπάθεια αναζωογόνησης της οικονομίας και ένταξης του ανθρώπινου δυναμικού στην εργασία ή/και στην επαγγελματική κατάρτιση». Προτείνει μάλιστα τον ορισμό, το ταχύτερο δυνατόν, της πρώτης συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (τη συμμετοχή της οποίας έχει ζητήσει ο κ. Παπανδρέου) θα βοηθούσε πολύ και μάλιστα είναι πρόθυμη για κάτι τέτοιο. Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Μπαρόζο τονίζει: «Εχουμε και οι δύο συνείδηση της κρίσιμης σημασίας για την Ελλάδα και την Ε.Ε. της επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος Ε.Ε. /ΔΝΤ. Θα ήθελα επίσης να κάνω ό, τι μπορώ ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα, ώστε να δοθεί στον λαό ελπίδα και εμπιστοσύνη για το μέλλον. Μπορείτε να υπολογίζετε στην πλήρη υποστήριξή μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή