Η εικόνα υπονομεύει τον τουρισμό της χώρας

Η εικόνα υπονομεύει τον τουρισμό της χώρας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επαναφορά της ευνομίας και ευταξίας στο κέντρο της Αθήνας και την ανάδειξη της καλής τουριστικής της εικόνας ζητεί ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης. Οπως τονίζει, η πλατεία Συντάγματος αποτελεί έμβλημα Δημοκρατίας και νομιμότητας,  το οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να σεβαστούν και να αναδείξουν για το κοινό όφελος και την προοπτική για την επιβίωση της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, το δικαίωμα στην απεργία και τη διαμαρτυρία είναι απολύτως σεβαστό, ιδίως στη συγκεκριμένη συγκυρία. Ωστόσο, από το ΞΕΕ καλούνται όλοι, πολιτεία, διαμαρτυρόμενοι, εργαζόμενοι, κοινωνία, «να επανεξετάσουν τον τρόπο διαμαρτυρίας τους ώστε να μην υπονομεύεται ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί και τη μεγαλύτερη ελπίδα μας για ανάπτυξη της οικονομίας, εξασφάλιση θέσεων εργασίας και έξοδο από αυτήν την κρίση». Από την πλευρά του, το SITE Chapter Greece, ο Σύνδεσμος, που εκπροσωπεί στελέχη επαγγελματικών ταξιδιών στην Ελλάδα, σημειώνει ότι «η πλατεία Συντάγματος βυθίζεται ολοένα και γρηγορότερα στην παρακμή υπό το απαθές βλέμμα της πολιτείας, ακολουθώντας ανάλογη πορεία με εκείνη του ιστορικού κέντρου». Το SITE καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς «να αναλάβουν άμεσα δράση ούτως ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια, την τάξη και την αισθητική της πλατείας Συντάγματος το ταχύτερο δυνατόν, όπως αρμόζει σε μία πρωτεύουσα χώρας του δυτικού κόσμου, σε αντίθεση με τη σημερινή τριτοκοσμική εικόνα όπου μικροπωλητές και σκηνές παραθερισμού έχουν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα να έχει απολεσθεί κάθε αίσθηση δημόσιου χώρου».

Η εικόνα της πλατείας Συντάγματος έρχεται να προστεθεί στα άλλα αρνητικά στοιχεία που, ήδη, επιβαρύνουν τον προορισμό της Αθήνας. Τις πρώτες ημέρες μετά τα τελευταία επεισόδια μόνο σε είκοσι ένα ξενοδοχεία της Αθήνας καταγράφηκαν 20.000 ακυρώσεις, ενώ ακυρώθηκαν περίπου 20 συνέδρια και εταιρικές εκδηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή