Χωρίς… διακοπές το Κοινοβούλιο

Χωρίς… διακοπές το Κοινοβούλιο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σκιά των σημαντικών εξελίξεων που σημειώνονται στις Βρυξέλλες και την έδρα του ΔΝΤ αναφορικά με το μέλλον του ελληνικού δανεισμού, η Αθήνα δείχνει να ζει στους πυρετώδεις ρυθμούς προγραμματισμού και υλοποίησης του σχεδίου νομοθετικών παρεμβάσεων που προβλέπεται κυρίως από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Στο Κοινοβούλιο έχουν ατύπως «καταργηθεί» τα παραδοσιακά για τα καλοκαίρια «θερινά τμήματα», ενώ πλέον φαίνεται να συμπιέζεται -ακόμα και στην μόλις μία εβδομάδα; – η περίοδος «διακοπής» της λειτουργίας της Βουλής, λίγο πριν και λίγο μετά την αργία του Δεκαπενταύγουστου.

Στην «κορυφή» βρίσκονται τα νομοσχέδια μέσω των οποίων θα υλοποιηθούν οι προβλέψεις του λεγόμενου εφαρμοστικού νόμου, ειδικά στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, του ενιαίου μισθολογίου, και της ρύθμισης των αυθαιρέτων.

Την τρέχουσα εβδομάδα στην Ολομέλεια συζητούνται και ψηφίζονται νομοσχέδια όχι «αιχμής» («Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης», και «Κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου» για την Απογραφή του πληθυσμού), ενώ στην αρμόδια επιτροπή ολοκληρώνεται (διαδικασία β΄ ανάγνωσης) η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Στα ήδη κατατεθέντα και αναμένοντα τη σειρά τους για επεξεργασία στις Επιτροπές, είναι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για «τη λειτουργία των ενεργειακών αγορών».

Σε ό, τι αφορά το συζητούμενο εντόνως το τελευταίο διάστημα νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εισαχθεί προς έγκριση στη Βουλή μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή