Αντ. Σαμαράς: Ζητούμε και θέλουμε εκλογές

Αντ. Σαμαράς: Ζητούμε και θέλουμε εκλογές

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σαφώς προεκλογικούς τόνους κινείται πλέον η Νέα Δημοκρατία, επιχειρώντας να καρπωθεί έτι περαιτέρω την κυβερνητική φθορά και προεξοφλώντας ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών, σε άμεση συνάρτηση με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, είναι πιθανό. «Τις εκλογές και τις ζητήσαμε και τις θέλουμε» είπε στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ. ο κ. Αντ. Σαμαράς και κάλεσε τα γαλάζια στελέχη να ξεχάσουν τις διακοπές και να «δουλέψουν σαν να πρόκειται να γίνουν εκλογές αύριο και να πρέπει να κυβερνήσουμε μεθαύριο». Είναι «προσκλητήριο σωτηρίας της Ελλάδας», επεσήμανε. Αποφεύγοντας κάθε ρητή αναφορά στην κρίση χρέους που, με επίκεντρο την Ελλάδα, απειλεί την Ευρωζώνη και προκάλεσε την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την Παρασκευή, ο κ. Σαμαράς επικεντρώθηκε στο εσωτερικό μέτωπο ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική. Εκανε λόγο για «μάταιες θυσίες των πολιτών» φέροντας ως ενδεικτικό παράδειγμα την πορεία του ελλείμματος που αυξήθηκε κατά 28% στο πρώτο εξάμηνο του 2010. «Αν μάλιστα δεν έκοβαν το ΠΔΕ, το έλλειμμα θα αυξανόταν κατά 70%», προσέθεσε.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για δικαίωση των θέσεων της Ν.Δ., εκτιμώντας ότι το κόμμα έχει ήδη «επιβάλει μιας μορφής επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου» με την προβολή των θέσεών του εντός και εκτός συνόρων. Το «Ζάππειο ΙΙ», είπε, άλλαξε την ατζέντα στην οικονομία, καθώς όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι απαιτείται ανάκαμψη και υιοθετούν γαλάζιες θέσεις που μέχρι πρότινος απέρριπταν, όπως η αξιοποίηση περιουσίας και η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Επανάλαβε, δε, ότι θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, αν δεν αλλάξει νωρίτερα η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Ανοιγμα στην κοινωνία

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από βουλευτές και στελέχη του κόμματος να βρεθούν δίπλα στον λαό «που βιώνει τις δραματικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής». Ο κ. Σαμαράς επεχείρησε άνοιγμα στο σύνολο της κοινωνίας («ακροατήριό μας είναι όλοι οι Ελληνες», είπε) και απευθύνθηκε εμμέσως στους «Αγανακτισμένους», σημειώνοντας πως «η αγανάκτηση της κοινωνίας δεν μπορεί να οδηγήσει στην ισοπέδωση και τον μηδενισμό», φράση που ερμηνεύθηκε ως εκδοχή της θέσης «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» που ανέπτυξε προ ημερών ο στενός του συνεργάτης κ. Χρύσ. Λαζαρίδης. Μήνυμα εστάλη και προς το εσωτερικό του κόμματος, με τον κ. Σαμαρά να υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικές στρατηγικές». Στο προεκλογικό αυτό κλίμα, που αναμένεται να κυριαρχήσει και στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του τομεάρχη κ. Κ. Χατζηδάκη να σημειώσει (ΝΕΤ) πως, ανεξαρτήτως των κυβερνητικών ευθυνών, «μαγικές λύσεις για την ελληνική οικονομία δεν υπάρχουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή