Εντονη η ενόχληση Μαξίμου για Οικονόμου

Εντονη η ενόχληση Μαξίμου για Οικονόμου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι παρουσιάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου από τις δηλώσεις του κ. Π. Οικονόμου για τις αυξήσεις του ΦΠΑ, αλλά και την πρόβλεψή του ότι δεν πρόκειται να γίνουν όσες αποκρατικοποιήσεις έχουν υπολογισθεί. Τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών άφησε έκθετο, εμμέσως πλην σαφώς, και ο κ. Η. Μόσιαλος, ο οποίος σε συζήτησή του με δημοσιογράφους είπε: «Οι νόμοι ψηφίστηκαν και θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους και η εφαρμογή τους αφορά όλους τους υπουργούς». Τον κ. Οικονόμου άφησε ακάλυπτο και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος χθες το απόγευμα επέμεινε ότι ο στόχος των 50 δισ. ευρώ είναι εφικτός.

Ο ίδιος ο κ. Οικονόμου αποχώρησε χθες από το υπουργικό συμβούλιο αρκετή ώρα πριν από τη λήξη του και σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι παραποιήθηκε η ουσία των δηλώσεών του στη Βουλή (εκ των οποίων κάποιες έγιναν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες). Ο κ. Οικονόμου, εντός του υπουργικού συμβουλίου δέχθηκε κριτική από συναδέλφους του, οι οποίοι του ζήτησαν να είναι προσεκτικός στις δημόσιες διατυπώσεις του. Του εξήγησαν μάλιστα πως το θέμα δεν είναι μόνο εσωτερικής κατανάλωσης, αλλά μια δήλωση Ελληνα υπουργού σε αυτή την κατεύθυνση σημαίνει συνήθως συναγερμό στις διεθνείς αγορές.

Ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτε προς τον κ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ωστόσο συνεργάτες του ανέφεραν ότι ο κ. Παπανδρέου πάντα συζητεί με τους υπουργούς του τα τρέχοντα θέματα. Η όλη υπόθεση με τον κ. Οικονόμου ξεκίνησε όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την αποκρατικοποίηση επιχειρήσεων όπως η ΛΑΡΚΟ και ο ΟΛΘ, εκφράζοντας την αμφιβολία του για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Χθες, μετά το «άδειασμα» του κ. Οικονόμου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τα μικρότερα κόμματα δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο θέμα. «Συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό του κ. Παντελή Οικονόμου, αλλά και η μεγαλύτερη απόσταση ξεκινά από ένα πρώτο βήμα», είπε χθες ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτης. Την ίδια στιγμή, η κ. Λούκα Κατσέλη εξέφρασε χθες τη δυσαρέσκειά της (Βήμα fm) για το γεγονός ότι πολλές από τις πρωτοβουλίες της κατά τη διάρκεια της θητείας στο υπουργείο Εργασίας «δεν ήταν αρεστές σε κάποιους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή