Δεκατρείς οι νεκροί της έκρηξης

Δεκατρείς οι νεκροί της έκρηξης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ακόμη νεκρός προστέθηκε χθες στη λίστα των θυμάτων της πρωτοφανούς τραγωδίας που έπληξε τη Δευτέρα την Κύπρο, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε δεκατρείς. Πρόκειται για 19χρονο, ο οποίος, από την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκαύματα και ακρωτηριασμό. Χθες, τελέστηκαν σε κλίμα βαρύτατου πένθους οι κηδείες οκτώ εκ των θυμάτων.

Την ίδια στιγμή, καθώς μέρα με τη μέρα διευρύνονται οι αποκαλύψεις στοιχείων σχετικά με τις προειδοποιήσεις που είχαν γίνει για τον κίνδυνο που αποτελούσαν τα στοιβαγμένα στο ύπαιθρο εμπορευματοκιβώτια με τα εκρηκτικά, το αίτημα για απόδοση ευθυνών γίνεται όλο και πιο επιτακτικό. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης από την στιγμή κατάσχεσης του φορτίου μέχρι τη μοιραία έκρηξη.

Κρατήσεις

Από την αστυνομία αποφασίστηκε η κράτηση δύο εκ των είκοσι συλληφθέντων στα επεισόδια που έγιναν αργά το βράδυ της Τρίτης έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας από ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων και επιχείρησαν να εισέλθουν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο γενικός εισαγγελέας Κύπρου εισηγήθηκε τις έρευνες για την υπόθεση να αναλάβει εξ ολοκλήρου η αστυνομία και, όπως δήλωσε χθες, η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί το ταχύτερο. Μέσα σε κλίμα υπαινιγμών για καταστροφή κρίσιμων εγγράφων και αλληλογραφίας που «δείχνουν» τους υπαίτιους για λανθασμένους χειρισμούς, το υπουργείο Αμυνας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι όλα τα έγγραφα φυλάσσονται.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, που δέχεται έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση, αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει τη συγκρότηση διερευνητικής επιτροπής για το θέμα.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται τα μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον τρεις μήνες για να επιτευχθεί ενεργειακό ισοζύγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή