Ανασφάλεια, έλλειψη προοπτικής και απαισιοδοξία, κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Ανασφάλεια, έλλειψη προοπτικής και απαισιοδοξία, κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζοφερή εικόνα απαισιοδοξίας σε ατομικό επίπεδο, κυρίως σε σχέση με τις οικονομικές προοπτικές, αλλά και σε επίπεδο ισχύος της χώρας, διακατέχει τους πολίτες. Η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση και γίνεται πιο αδύναμη, χάνοντας την ισχύ της, απαντούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους σε ποσοστό 80% και αυτό δεν πιστεύουν ότι πρόκειται να μεταβληθεί προς το καλύτερο σύντομα. Σχεδόν εννέα στους δέκα (88%) αντιμετωπίζουν με ανασφάλεια το μέλλον τους για τα επόμενα χρόνια. Η οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας (83%) μέσα στον τελευταίο χρόνο επιδεινώθηκε. Η προοπτική οικονομικής ανάκαμψης και η συνακόλουθη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης, όπως φαίνεται, είναι για τους πολίτες μακρινή και το 72% αναμένει περαιτέρω επιδείνωση το επόμενο διάστημα στην προσωπική του οικονομική κατάσταση. Αναμενόμενο, λοιπόν, το 92% να θεωρεί μάλλον απίθανη την προοπτική αποταμίευσης κάποιων χρημάτων μέσα στον επόμενο χρόνο.

Το κυρίαρχο στοιχείο της δημοσκόπησης, τόσο σε σχέση με την πολιτική κατάσταση όσο και σε σχέση με τις οικονομικές προοπτικές και την πορεία της χώρας, είναι η απουσία ελπίδας σε προοπτικές βελτίωσης, που δείχνει να έχει κυριεύσει τους πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή