Νέα επίθεση Βενιζέλου σε Σαμαρά

Νέα επίθεση Βενιζέλου σε Σαμαρά

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απορία τους περί του πόσο ακόμη μπορεί να συνεχίζει η κυβέρνηση το «συναινετικό φλερτ» με την αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασαν στη συνεδρίαση του χθεσινού Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μαζί τους φάνηκε να συμφωνεί και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε τη στάση του κ. Αντ. Σαμαρά «παράδοξη, αντιφατική και βλαπτική». Εκανε, μάλιστα, αναφορά στη συνομιλία του αρχηγού της Ν.Δ. με την κ. Χίλαρι Κλίντον, επικρίνοντάς τον για τη στάση του «να λέει «όχι» στη συμμετοχή ιδιωτών στην Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, που δίνει μάχη στο ΔΝΤ για τη στήριξη της Ελλάδας».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην αυριανή σύνοδο κορυφής, κρίνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι: «Το χειρότερο σενάριο είναι να μην υπάρξει λύση. Γιατί και η χειρότερη λύση θα είναι λύση». Ιδιαίτερη συζήτηση προκάλεσε η διάταξη του δεύτερου εφαρμοστικού νόμου που προβλέπει ότι ο ΟΠΑΠ θα προικοδοτηθεί με τη διαδικασία ελέγχου και αδειοδότησης των ηλεκτρονικών παιγνίων (τα γνωστά «φρουτάκια») και για τον λόγο τούτο, όπως είπε χθες ο κ. Βενιζέλος, ο Οργανισμός δεν θα περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα των αποκρατικοποιήσεων. Οι περισσότεροι βουλευτές έθεσαν μετ’ επιτάσεως το ζήτημα του ελέγχου προκειμένου, όπως είπαν, «να μη γεμίσει η χώρα με μηχανάκια». Λίγο αργότερα, πάντως, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο κ. Βενιζέλος έβλεπε τη Ν.Δ., το ΚΚΕ, τον ΛΑΟΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν πως καταψηφίζουν το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής, με τη Ν.Δ. και τον ΛΑΟΣ διά των κ. Καράογλου και Μαρκάκη να σημειώνουν πως ορισμένα άρθρα θα τα στηρίξουν με την ψήφο τους. Η χθεσινή συνεδρίαση άρχισε σε κλίμα έντασης. Η Ν.Δ. ήγειρε θέμα αντισυνταγματικότητας, με αφορμή το γεγονός ότι το νομοσχέδιο εμπεριέχει και διατάξεις οι οποίες ρυθμίζουν συνταξιοδοτικά ζητήματα. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, συνταξιοδοτικά θέματα ρυθμίζονται με ειδικά νομοσχέδια. Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε την αιτίαση των γαλάζιων. Ο κ. Καράογλου έθεσε και το θέμα της ρύθμισης θεμάτων σχετικών με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, εκφράζοντας προβληματισμό για τις κυβερνητικές επιλογές. Στη συνέχεια, ο κ. Δημ. Παπαδημούλης, υποστηρίζοντας πως γίνεται απευθείας ανάθεση στην Ιντραλότ να προμηθεύσει τον ΟΠΑΠ με 16,5 χιλιάδες ειδικά μηχανήματα, μίλησε για «σκάνδαλο». Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Βενιζέλου. «Με απόλυτο τρόπο αντικρούω τέτοιους ισχυρισμούς. Κάνουμε τα πάντα με διαφάνεια», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος. «Θα πρέπει να με ακούσετε», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, βλέποντας τον κ. Βενιζέλο να αποχωρεί από την αίθουσα. «Κρατήστε την όρεξή σας. Θα τα ακούσετε κι εσείς», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος πριν εξέλθει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή