Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ για τα ταξί

Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ για τα ταξί

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναταράξεις στην κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προκαλεί η υπόθεση της απελευθέρωσης των ταξί. Ο υπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης πιστεύει ότι η απελευθέρωση θα προχωρήσει και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την έλλειψη στήριξης από συναδέλφους του υπουργούς, όχι μόνο από τον προκάτοχό του κ. Δ. Ρέππα, αλλά και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, για την απουσία αστυνομικής αντίδρασης στο χάος που δημιουργούν οι ιδιοκτήτες ταξί στους δρόμους. Ταυτόχρονα πάντως ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Β. Εξαρχος, σε ανακοίνωσή του για τη σύγκληση του ΚΤΕ Μεταφορών την ερχομένη Τρίτη, χαρακτηρίζει αυτονόητη την αξιοποίηση της εμπειρίας που υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που για ορισμένα κυβερνητικά στελέχη θέτει εν αμφιβόλω την απελευθέρωση όπως την εννοεί ο υπουργός Υποδομών.

Κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν χθες την ανησυχία τους για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση και τις επιπτώσεις της στον τουρισμό, ενώ δεν έκρυβαν και την ενόχλησή τους εν όψει του πιθανού ενδεχομένου να πετύχει η κυβέρνηση μια καλή συμφωνία στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών και αυτή να επισκιαστεί επικοινωνιακά από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει τους ιδιοκτήτες ταξί στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε να φύγουν από τους δρόμους, και οι ενδοκυβερνητικές διεργασίες κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση. Το κλίμα για τον υπουργό Υποδομών και τους χειρισμούς του δεν είναι το καλύτερο. Οπως έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος, «σε αυτήν την υπόθεση δεν τον στήριξε κανείς δημόσια, ούτε βουλευτής ούτε υπουργός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ραγκούσης είναι αρκετά εκνευρισμένος από την πρωτοβουλία των 21 βουλευτών οι οποίοι υπέγραψαν αίτημα σύγκλησης διευρυμένου ΚΤΕ μεταφορών, κάτι που δείχνει και η απόφασή του να τους απαντήσει με ανακοίνωση στην οποία υπαινισσόταν επικοινωνιακές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ο υπουργός πιστεύει, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στην απελευθέρωση. Επισήμανε, μάλιστα, σε συνεργάτες του ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την άλλη ετοιμάζονται για τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών την επόμενη Τρίτη, τις ενστάσεις τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς τους καταθέτουν όμως ήδη δημόσια, όπως έκανε π. χ. ο κ. Κεγκέρογλου στον ρ/σ Real fm. Στο ΚΤΕ σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Εξαρχου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που «σχετίζονται με τη θέσπιση κανόνων για τη σωστή λειτουργία των ταξί στη χώρα μας». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει αμέσως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή