Αλλάζει στρατηγική έναντι του κ. Σαμαρά

Αλλάζει στρατηγική έναντι του κ. Σαμαρά

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίθεση του κ. Γ. Παπανδρέου προς τη Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της χθεσινής εισήγησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο, και μάλιστα με τέτοια σφοδρότητα δεν συνιστά έκπληξη. Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα στο επιτελείο του πρωθυπουργού είχε αποφασιστεί πως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ιδίως μάλιστα αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, πρέπει να αλλάξει η στρατηγική έναντι του κ. Α. Σαμαρά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρκετοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά και υπουργοί που συμμετέχουν στην Κυβερνητική Επιτροπή είχαν ήδη εκφραστεί υπέρ μιας σκλήρυνσης της στρατηγικής έναντι της «ανέξοδης», όπως τη χαρακτηρίζουν, ρητορικής την οποία χρησιμοποιεί ο κ. Σαμαράς. Οι θιασώτες της άποψης αυτής τόνιζαν ότι δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα όσα υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς, διότι δίχως αντίσταση καταφέρνει και κερδίζει έδαφος έναντι της κυβέρνησης.

Αυτή η επικοινωνιακή αλλαγή αναμένεται να γίνει ακόμη πιο σαφής στις ομιλίες του πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα, στην ολομέλεια της Βουλής και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που αναμένεται να συγκληθεί. Ενδεικτικές της στρατηγικής αυτής στροφής που αποφασίστηκε, είναι οι τοποθετήσεις του κ. Παπανδρέου στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. Οπως είπε: «Περίσσεψε η υποκρισία, ο λαϊκισμός, οι θεωρίες για συνωμοσίες, η πατριδοκαπηλία, η αφοριστική κριτική, η απαξίωση τελικά των προσπαθειών του ίδιου του ελληνικού λαού. Πολλοί «διέπρεψαν» στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες, ότι ο αγώνας είναι μάταιος. Η Ιστορία δεν τους δικαίωσε». Ο κ. Παπανδρέου συνέχισε λέγοντας: «Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, η Νέα Δημοκρατία έχασε την ευκαιρία να συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια και, τελικά, στην επιτυχία της χώρας και του λαού μας, γιατί εξαρχής διάλεξε να είναι στην εξέδρα και όχι στον στίβο της μάχης, ποντάροντας στην αποτυχία, στην αποτυχία της χώρας τελικά, προκειμένου να καρπωθεί κομματική οφέλη. Ελπίζω, όσα κόμματα ακολουθούν αυτή την τακτική, να εξάγουν έστω και τώρα τα αναγκαία συμπεράσματα από την ανεπιτυχή ώς τώρα αντιπολιτευτική τους στάση και να συμβάλουν εφεξής στην εθνική προσπάθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή