Οι αγορές συναινούν στη συμφωνία

Οι αγορές συναινούν στη συμφωνία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βουτιά στα spread και με άνοδο στα χρηματιστήρια υποδέχθηκαν οι αγορές τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για τη στήριξη της Ελλάδας. Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη βιωσιμότητα του χρέους και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, μετά τη μείωση του επιτοκίου και την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων που συμφωνήθηκαν.

Το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με κέρδη 5,91%, το ευρώ ενισχύθηκε μέχρι τα 1,44 δολάρια, ενώ τα spread των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν κατά 197 μονάδες βάσης. Βουτιά έκαναν και τα CDS των ελληνικών 5ετών ομολόγων, που υποχώρησαν στις 1.800 μονάδες βάσης, όταν την Πέμπτη είχαν εκτιναχθεί στις 2.300 μονάδες.

Η συμφωνία προβλέπει επιπλέον στήριξη της Ελλάδας με 109 δισ. ευρώ, πλέον των υπόλοιπων 49 δισ. που θα προέλθουν από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, χθες, χαρακτήρισε «ιστορικά» τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και πρόσθεσε ότι οι Ελληνες απαλλάσσονται από τον βραχνά της χρεοκοπίας. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν με ταχύ βηματισμό. «Ολοι πρέπει να βάλουμε πλάτη», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή