Η Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία

Η Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη αυτοσυγκράτηση στο ζήτημα της οικονομίας, χωρίς ωστόσο να επιτρέψει στην κυβέρνηση να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη, επιδεικνύει η Νέα Δημοκρατία. Είναι ενδεικτικό ότι χθες απεφεύχθησαν οι όποιες δηλώσεις για την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο Μoody’s – προκειμένου να μην κατηγορηθεί η Ν.Δ. ότι επενδύει στη «χρεοκοπία» της χώρας.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να εκμεταλλευθεί πολιτικά και επικοινωνιακά το νέο πακέτο στήριξης της χώρας. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ανταποκριθεί θεσμικά στην αναμενόμενη πρόσκληση του κ. Παπανδρέου για ενημέρωση, χωρίς πάντως να μεταβάλει στάση έναντι της συμφωνίας που την κρίνει ανεπαρκή. Θα επιμείνει στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την ανάταξη της οικονομίας, μέσω και του περιορισμού της φορολογίας.

Η γαλάζια άμυνα στην επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης θα επικεντρωθεί αφενός στις πραγματικές αστοχίες της οικονομικής πολιτικής (σ.σ.: αυξανόμενο έλλειμμα), αφετέρου στη «σκληρή» καθημερινότητα, εν προκειμένω τις κινητοποιήσεις των ταξί. Χθες, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης ανέδειξε την, διά του Τύπου, αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Δημ. Ρέππα και Γ. Ραγκούση, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό ότι «εξακολουθεί να παριστάνει τον ανεύθυνο παρατηρητή» στη βεντέτα των δύο υπουργών. Με αφορμή, μάλιστα, τη δήλωση του κ. Ηλ. Μόσιαλου για προτάσεις που θα κατατεθούν σύντομα προς τους ιδιοκτήτες ταξί, ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για τεράστια ανευθυνότητα «να προκαλέσει κανείς τόσο κακό στην οικονομία και το κοινωνικό σύνολο χωρίς να ξέρει τι θέλει να κάνει».

Εν μέσω αυτού του κλίματος, στη Ν.Δ. έχει ανοίξει και η συζήτηση για τους υποψηφίους στις εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν. Ειδικά η Α΄ Αθήνας αρχίζει να θυμίζει… αρένα. Χθες, ο πρώην δήμαρχος Νικ. Κακλαμάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, σπεύδοντας (Real) να προεξοφλήσει ότι αν ο ίδιος το αποφασίσει, «δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα». «Παρών» δηλώνει και ο κ. Προκ. Παυλόπουλος. Χθες επανέλαβε (Φλας) πως «όταν θα αποχωρήσει ο κ. Καραμανλής (σ.σ.: από βουλευτής) θα αποχωρήσω και να είστε βέβαιος ότι δεν θέλω να φορτώσω διόλου κανέναν…». Στην Α΄ Αθήνας εκλέγονται ήδη, πλην του κ. Παυλόπουλου, οι Δημ. Αβραμόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή και Ελίζα Βόζενμπεργκ, έχει «μετακομίσει» η Ολγα Κεφαλογιάννη, κατέρχεται ο πρ. γραμματέας Οργανωτικού Μαν. Αγγελάκας, δραστηριοποιείται -έχοντας εγκαινιάσει πολιτικό γραφείο- ο αναπλ. τομεάρχης Ν. Μηταράκης, ενώ την καλή επίδοση των περιφερειακών εκλογών επιθυμεί να κεφαλαιοποιήσει και ο Βασ. Κικίλιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή