Λήγουν 750 συμβάσεις στον Δήμο Αθηναίων

Λήγουν 750 συμβάσεις στον Δήμο Αθηναίων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «αέρα» βρίσκονται από τον Αύγουστο 750 συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, ενώ προβλήματα στην καθαριότητα αλλά και στους παιδικούς σταθμούς αναμένεται να προκληθούν, καθώς η πλειονότητα των εργαζομένων απασχολείται στην υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων, αλλά και σε άλλες κοινωνικές δομές. To θέμα έφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, αναφέροντας με έμφαση ότι πρόκειται για προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Εχουμε μία πόλη που καταρρέει» είπε, περιγράφοντας την κατάσταση ο κ. Καμίνης, και σημείωσε ότι «δεν μπορεί να μιλάμε για το ιστορικό κέντρο της πόλης και να στερούμε από αυτό ένα έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό».

Στην υπηρεσία καθαριότητας, ειδικότερα, απασχολούνται 750 συμβασιούχοι, από τους οποίους οι 152 παραμένουν με ασφαλιστικά μέτρα στην εργασία τους. Στις 13 Αυγούστου λήγουν οι πρώτες 210 συμβάσεις για 120 οδηγούς και 90 εργάτες και όπως ανέφεραν εργαζόμενοι σε συνδυασμό και με τις καλοκαιρινές άδειες η υπηρεσία της καθαριότητας δεν θα λειτουργεί. Δυσχέρειες θα αντιμετωπίσουν και οι παιδικοί σταθμοί, καθώς τον Δεκέμβριο, στο μέσο της χρονιάς, λήγουν 456 συμβάσεις (παιδαγωγών κ. ά.)

Σε ό, τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών από τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης, κόστισαν στον δήμο 612.017 ευρώ χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνεται η αξία των μαρμάρινων στοιχείων που καταστράφηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή