Μεταφέρουν τουρίστες, κατόπιν συμφωνιών, με ιδιωτικά αυτοκίνητα

Μεταφέρουν τουρίστες, κατόπιν συμφωνιών, με ιδιωτικά αυτοκίνητα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα μεταφέρουν τους τουρίστες πολλοί ιδιοκτήτες ταξί κατόπιν συμφωνιών που κλείνουν, κυρίως με τα ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και με ξενοδοχεία τόσο στην Αθήνα όσο και στην Περιφέρεια.

Οπως αναφέρει στην «Κ» τουριστικός επιχειρηματίας «τα ταξιδιωτικά γραφεία εξυπηρέτησαν κανονικά τις μεταφορές των πελατών τους από και προς τα αεροδρόμια. Ενημέρωναν τους πελάτες έγκαιρα ότι δεν θα μεταφερθούν με ταξί αλλά με ιδιωτικά αυτοκίνητα». Οι συμφωνίες, εξηγεί, κλείνονται συνήθως με τους ιδιοκτήτες ταξί που έχουν σταθερές συνεργασίες με ταξιδιωτικά πρακτορεία. Για τις μεταφορές που κάνουν οι ιδιοκτήτες με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα πληρώνονται κανονικά. Μάλιστα, υπήρχαν περιπτώσεις ιδιοκτητών ταξί οι οποίοι αφού εξυπηρέτησαν τα γραφεία ζήτησαν να πληρωθούν με «μαύρα» χρήματα δηλώνοντας αδυναμία να κόψουν τιμολόγια. Το πρόβλημα για όσους είχαν, έστω και έτσι, μέσο είναι ότι μεταφέρθηκαν με βρώμικα αυτοκίνητα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας υποστηρίζει ότι το 80% των συμφωνιών για τη μεταφορά των τουριστών με τα ιδιωτικά μέσα των ιδιοκτητών ταξί κλείνεται μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων. Από την άλλη σημειώνει ότι μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι μεμονωμένοι τουρίστες και όχι όσοι ήρθαν με οργανωμένα πακέτα, οι οποίοι μεταφέρθησαν με πούλμαν και με μίνι βαν. Οι περισσότεροι τουρίστες που διέμεναν στα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, για τη μεταφορά τους από και προς το αεροδρόμιο εξυπηρετήθηκαν με μετρό και με λεωφορεία. Επίσης, εκτιμά ότι υπό τον φόβο επεισοδίων με τους ιδιοκτήτες ταξί οι ιδιοκτήτες με λιμουζίνες δεν μετέφεραν κόσμο, τουλάχιστον, πέριξ των ξενοδοχείων του Συντάγματος.

Με δικά τους μέσα

Εξάλλου, πολλοί ξενοδόχοι στην περιφέρεια πέραν των συμφωνιών με τους ιδιοκτήτες ταξί επιστράτευσαν και δικά τους μέσα για να εξυπηρετήσουν τουρίστες που δεν είχαν εξασφαλισμένη μεταφορά με πούλμαν από και προς τα αεροδρόμια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή