Μπακογιάννη: «Αποχωρώ, αν δεν μπω στη Βουλή»

Μπακογιάννη: «Αποχωρώ, αν δεν μπω στη Βουλή»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την πολιτική στην περίπτωση που η Δημοκρατική Συμμαχία δεν εκπροσωπείται στην επόμενη Βουλή, κάτι που πάντως θεωρεί δεδομένο, προανήγγειλε χθες η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος του κόμματος απαντώντας στο ερώτημα «αν δεν μπει το κόμμα στη Βουλή, θα αποχωρήσετε από την πολιτική;» είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Βεβαίως. Δεν πάει κανείς γυρεύοντας να πει εγώ μονίμως είμαι εδώ. Δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι. Αυτή είναι η αρχή της Δημοκρατίας». Προσέθεσε, πάντως, ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών.

Σχολιάζοντας τα περιστατικά αποδοκιμασίας ή ακόμη και επιθέσεων εις βάρος βουλευτών, επεσήμανε ότι «ο πολιτικός που φοβάται και δημιουργεί έναν γυάλινο πύργο γύρω του πρέπει να φύγει. Δεν εκπροσωπείς έναν λαό όταν τον φοβάσαι».

Η κ. Μπακογιάννη εμφανίστηκε ιδιαιτέρως επικριτική για την επιλογή της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τις οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο, τη στιγμή που το ίδιο το κράτος είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης. Ενώ οι φορολογούμενοι με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης, «το κράτος χρωστάει δεκάδες δισεκατομμύρια σε πολίτες και επιχειρήσεις για δεδουλευμένα και αρνείται να τα καταβάλει». «Την κυβέρνηση λοιπόν ποιος θα την πάει στο Αυτόφωρο;», αναρωτήθηκε.

Σχολιάζοντας την απόφαση της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για μια επιβεβλημένη αν και καθυστερημένη θετική εξέλιξη, η οποία παρέχει ένα πλαίσιο σταθερότητας στην οικονομία της χώρας. Πρόσθεσε, πάντως, ότι η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί γιατί ένα χρόνο δεν έκανε τίποτα προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον και οι προϋποθέσεις αύξησης των θέσεων εργασίας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει τον κόσμο αφήνοντας τα επαγγέλματα «μισόκλειστα», ενώ στο ζήτημα των ταξί επεσήμανε ότι ο τρόπος αντίδρασης των αυτοκινητιστών έχει ξεπεράσει τα όρια ανοχής και κάλεσε την κυβέρνηση να φωνάξει σε καθαρό διάλογο τους ιδιοκτήτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή