Παπαντωνίου: Αψογη η σύμβαση υποβρυχίων

Παπαντωνίου: Αψογη η σύμβαση υποβρυχίων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευθύνη στη Ν.Δ. για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την υλοποίηση των συμβάσεων για τα υποβρύχια, απέδωσε ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου. Στη χθεσινή κατάθεσή του στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων από το 2002 ώς το 2009, ο πρώην υπουργός Αμυνας υποστήριξε ότι η σύμβαση που καταρτίστηκε επί των ημερών του για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων 209 ήταν άρτια και άψογη, και προέβλεπε και ποινικές ρήτρες και καταγγελία, αλλά και προσφυγή στη διαιτησία.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαντωνίου στην Επιτροπή, το ουσιαστικό πρόβλημα στην υπόθεση των υποβρυχίων έγκειται στο ότι υπήρχε ένας εξαιρετικά κακόπιστος αντισυμβαλλόμενος και ότι οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. αποδείχτηκαν ανίκανες να διαχειριστούν την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι είχαν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα που προέβλεπε η σύμβαση και πέρα από αυτά τη δυνατότητα πολιτικής διαπραγμάτευσης με τη γερμανική κυβέρνηση, όπως είχε δείξει η εμπειρία των τελευταίων 50 ετών. Ολα αυτά όμως, κατά τον κ. Παπαντωνίου, δεν αξιοποιήθηκαν. Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, κατέθεσε επίσης ότι η υλοποίηση των αντισταθμιστικών σε αυτήν τη σύμβαση δεν ήταν δική του αρμοδιότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή