«Κούρεμα» 50% βλέπει η Παπαρήγα

«Κούρεμα» 50% βλέπει η Παπαρήγα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% προέβλεψε η γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι η απόφαση των Βρυξελλών δεν είναι οριστική. Μιλώντας στη Σάμο, την οποία επισκέφθηκε χθες, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι στις «συνθήκες που βρισκόμαστε σήμερα, όπου έχει γίνει μια προσωρινή συμφωνία με ένα μικρό «κούρεμα» 21%, αλλά επίκειται και μεγαλύτερο που θα φτάσει μέχρι το 50%, δεν πρέπει να χάνεται ούτε μία μέρα για το λαό όλης της Ελλάδας και για τους κατοίκους του νησιού αυτού». Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι «έρχονται πολύ χειρότερα και το θέμα είναι ότι τώρα είμαστε πιο ώριμοι, πιο έμπειροι και μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με όπλο τη μαχητικότητα, την ενότητα δράσης, τη δύναμη του αγώνα και όχι με τη μοιρολατρία «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» ή, πολύ περισσότερο, με μια τυφλή αγανάκτηση και απογοήτευση».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί, γιατί έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες. Πρόσθεσε όμως ότι «ανάπτυξη και συμμόρφωση στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανάπτυξη και μονοπώλια, ανάπτυξη και συμβιβασμός, κυριολεκτικά, με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου είναι δύο πράγματα ανεξάρτητα και αντίθετα μεταξύ τους».

Τάχθηκε επίσης υπέρ της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, λέγοντας ότι «οι αγώνες στρέφονται αντικειμενικά εναντίον των μεγάλων εταιρειών που θα επικρατήσουν στον κλάδο τους σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολουμένων και από αυτή την άποψη, οι άνθρωποι αυτοί υπερασπίζονται σήμερα το ψωμί τους». Επέκρινε μάλιστα όσους κατηγορούν τους ταξιτζήδες ότι βλάπτουν τον τουρισμό, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο να υπάρχει η άποψη ότι ένας κλάδος, που στη συγκεκριμένη φάση δέχεται μεγάλο χτύπημα, δεν πρέπει να κάνει αγώνες στο όνομα ότι θίγεται η αξιοπρέπεια της Ελλάδας, ότι θίγεται ο τουρισμός». Οπως υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, «ο αγώνας αυτός αντικειμενικά συμφέρει όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό, στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή