Αμεση αναστολή ζητούν κυβέρνηση και Ν.Δ.

Αμεση αναστολή ζητούν κυβέρνηση και Ν.Δ.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί εξελίσσονται σε πεδίο σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που, πάντως, φαίνεται ότι συγκλίνουν στην ανάγκη να σταματήσουν άμεσα και να προχωρήσει η διαδικασία διαλόγου.

Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε σύνεση και υπευθυνότητα, προκειμένου, όπως είπε, να σταματήσει η ταλαιπωρία της ελληνικής κοινωνίας. Σε υπευθυνότητα είχε καλέσει λίγο νωρίτερα τους αυτοκινητιστές ο πρόεδρος της Ν. Δ., κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος τους κάλεσε να αναστείλουν άμεσα τις κινητοποιήσεις. Ο κ. Σαμαράς, αφού επέρριψε ευθύνες στον αρμόδιο υπουργό για τους χειρισμούς του, κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει, προκειμένου, όπως είπε, να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικός διάλογος για απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Στις δηλώσεις αυτές αντέδρασε ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν. Δ. ότι «με τη στάση του κάλυψε τις κινητοποιήσεις που προκάλεσαν ζημιά στον τουρισμό και τώρα προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Μεταφορών κ. Ιω. Ραγκούσης δήλωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ενθαρρύνει την έναρξη της «αναιτιολόγητης απεργίας» και ότι εάν δεν το είχε κάνει, δεν θα ζητούσε τώρα τον τερματισμό της. Χαρακτήρισε, δε, τον πρόεδρο της Ν.Δ. «εκπρόσωπο Τύπου του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί». Η ανταλλαγή δηλώσεων συνεχίστηκε, με τον εκπρόσωπο της Ν. Δ. κ. Γ. Μιχελάκη να χαρακτηρίζει «επικίνδυνο τον κ. Ραγκούση», καλώντας τον πρωθυπουργό «να τον μαζέψει».

Στις χθεσινές εξελίξεις παρενέβη και ο ΛΑΟΣ, που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ταξί «χάνουν το δίκιο τους, κάνοντας ζημιά στην Ελλάδα».

«Περισσεύει η υποκρισία και η ανευθυνότητα από όλες τις πλευρές» σχολίασε η Δημοκρατική Συμμαχία, βάλλοντας κατά της κυβένρησης που είναι δέσμια των αντιφάσεών της, αλλά και των ιδιοκτητών ταξί που συνεχίζουν να λειτουργούν με συντεχνιακές λογικές.

Πάντως, το ενδεχόμενο οι αυτοκινητιστές να εμμείνουν στην απόφασή τους και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις φαίνεται ότι θα αντιμετωπισθεί με σκλήρυνση της στάσης από κυβερνητικής πλευράς. Εφόσον η απεργία συνεχιστεί, ενδεχόμενες ακραίες ενέργειες όπως αυτές που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες θα αντιμετωπισθούν με δόγμα «μηδενικής ανοχής». Παράλληλα, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να διατηρήσει υψηλούς τόνους έναντι της Ν. Δ., στο πνεύμα ότι είναι αυτή που υποκίνησε τις κινητοποιήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή