Αποφασιστικό μήνυμα Γ. Καμίνη για το Σύνταγμα

Αποφασιστικό μήνυμα Γ. Καμίνη για το Σύνταγμα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτή η ιστορία μέσα στις επόμενες ημέρες θα τελειώσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνης δίνοντας το στίγμα των ενεργειών που θα γίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα. Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πλατεία Συντάγματος με τις σκηνές, τις μπουγάδες στο σιντριβάνι, τους πλανόδιους, τα πανό και τα σκουπίδια, η Ελληνική Αστυνομία «πέταξε» το μπαλάκι στον Δήμο Αθηναίων κι εκείνος με τη σειρά του της το επέστρεψε. Κι ενώ την προηγούμενη μέρα, κύκλοι του δήμου, υπεραμύνονταν την ειρήνη που πρέπει να επικρατεί στο Κέντρο για να ομαλοποιηθεί η εμπορική ζωή του, κάνοντας λόγο για αρμοδιότητα της Αστυνομίας να «καθαρίσει» την περιοχή, απομακρύνοντας τους σκηνίτες, χθες ο δήμαρχος ήταν πιο αποφασιστικός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Η ιστορία θα τελειώσει, η πλατεία θα αποδοθεί στους κατοίκους», είπε υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση δεν αφορά πλέον σε ανθρώπους που ασκούν το δικαίωμα της νόμιμης διαμαρτυρίας. Αναφερόμενος, μάλιστα, στις ενέργειες του δήμου για να αλλάξει η εικόνα στην κεντρική πλατεία, είπε ότι το τελευταίο διάστημα, υπάλληλοι του δήμου που επιχείρησαν να απομακρύνουν σκηνές ή να κατεβάσουν πανό, δέχτηκαν επίθεση.

Εστίες εγκληματικότητας

Ο κ. Καμίνης έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου λέγοντας, ότι η ανοχή στη μικρή παραβατικότητα, όπως στο παρεμπόριο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία εστιών εγκληματικότητας. Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την εικόνα στα Προπύλαια, επιρρίπτοντας ευθύνες στους πρυτάνεις για την ερμηνεία που δίνουν στο πανεπιστημιακό άσυλο. Αιχμηρός στην κριτική του προς τους πρυτάνεις, είπε ότι από τη στιγμή που το πανεπιστήμιο δηλώνει τον ευρύτερο χώρο ως χώρο ασύλου, ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει και κάλεσε τους πρυτάνεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους «και να περιφρουρήσουν πραγματικά το άσυλο», ειδάλλως να παραιτηθούν.

Και ενώ οι συζητήσεις για τον επιμερισμό των ευθυνών συνεχίζονται, οι σκηνές των εναπομείναντων «Αγανακτισμένων» και οι πραμάτειες των μικροπωλητών καλά κρατούν. Πρωί Παρασκευής και η εικόνα δεν είχε αλλάξει σε τίποτα από τις προηγούμενες μέρες: κάποιοι κοιμούνταν στα παγκάκια ή πλάι στα σιντριβάνια προς αποφυγή της ζέστης, άλλοι κάθονταν βαριεστημένα στα περίπτερα και ψιλοκουβέντιαζαν. Στο σκηνικό είχε προστεθεί και η αντιπροσωπεία Συρίων, που ήθελαν να ενημερώσουν το κοινό για την έκρυθμη κατάσταση στη χώρα τους. Ελληνες και ξένοι περαστικοί, πάντως, δεν έμοιαζαν να ενδιαφέρονται για όλα αυτά. Τους περισσότερους προσείλκυαν οι χαμηλές τιμές των αξεσουάρ, άλλοι προσανατολίζονταν στην αγορά ενός λαχείου που μπορεί να τους εξασφαλίσει τα προς το ζην. Και δεν ήταν λίγοι εκείνοι (κυρίως ξένοι) που έβγαζαν φωτογραφία την πλατεία και σε λίγα λεπτά θα την έστελναν μέσω mms σε φίλους ή θα την «πόσταραν» στο twitter.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή