Μονάδες ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία

Μονάδες ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την 15η Σεπτεμβρίου έχει θέσει ως στόχο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την έναρξη λειτουργίας των μονάδων χορήγησης υποκαταστάτων εντός των νοσοκομείων της Αττικής. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη τα νοσοκομεία θα πρέπει να είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν μονάδες έως τις 31 Αυγούστου. Στόχος είναι τον Νοέμβριο να μηδενιστεί η λίστα χρηστών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κάνει αίτηση -ακόμα και από το 2004- να ενταχθούν σε πρόγραμμα χορήγησης υποκαταστάτων.

Το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία των μικρών μονάδων χορήγησης υποκαταστάτων στα νοσοκομεία έδωσαν χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου, στην οποία επικράτησε κλίμα συναίνεσης. Οπως έγινε χθες σαφές από την ηγεσία του υπουργείου, δεν πρόκειται να εξαιρεθεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο από το πρόγραμμα, πλην των παιδιατρικών. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας «διόρθωσε» την υποδιοικήτρια της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Αικ. Αποστόλου, όταν αριθμώντας τα νοσοκομεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν ανέφερε το αντικαρκινικό Αγιος Σάββας. Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Λοβέρδος έδωσε «εντολές» στις διοικήσεις των υγειονομικών περιφερειών να εξετάσουν τη δυνατότητα δημιουργίας μονάδων στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και τα προνοιακά ιδρύματα, ενώ πρόσθεσε ότι θα εξετάσει σε συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη την ένταξη στο πρόγραμμα και των στρατιωτικών νοσοκομείων. Την επιστημονική ευθύνη για τη λειτουργία των μονάδων εντός των νοσοκομείων θα έχει ο ΟΚΑΝΑ, ενώ η στελέχωσή τους θα γίνει εκ των έσω, με προσωπικό των νοσοκομείων. Στο 80% – 85% των περιπτώσεων οι μονάδες θα αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους των νοσοκομείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή