Θερμό το επόμενο δίμηνο, προαναγγέλλει ο κ. Ευ. Βενιζέλος

Θερμό το επόμενο δίμηνο, προαναγγέλλει ο κ. Ευ. Βενιζέλος

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τόνους συγκρατημένης αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εν μέσω πάντως διάχυτου προβληματισμού όσον αφορά τις δημοσιονομικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και ειδικότερα στην Ευρωζώνη, προσέδωσε χθες στον δημόσιο, από του βήματος της Βουλής, λόγο του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

Με εμφανή την εσωκομματική -από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ- στήριξη στο πρόσωπό του, κάτι το οποίο δεν χαρακτήριζε τις σχέσεις των πράσινων με τον προκάτοχό του, ο κ. Ευ. Βενιζέλος επιμένει στη γραμμή της ανάγκης να επιτευχθεί πολιτική συναίνεση, υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα είναι ασφαλές και δεν σταματά να τονίζει πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις και να ανταποκριθεί στο σύνολο των υποχρεώσεών της. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα χθες, ουσιαστικά για πρώτη φορά όπως σχολιάστηκε στο παρασκήνιο, αναφέρθηκε στο έτος 2014 ως τον χρονικό ορίζοντα πιθανής επιστροφής της χώρας μας στις αγορές.

«Το τοπίο αλλάζει, μπορεί να αλλάξει, αλλά χρειάζεται να το διαχειριστούμε με σύνεση, επαγγελματισμό, προσοχή, συναίνεση, υπευθυνότητα αυτήν τη μεταβατική περίοδο η οποία θα διαρκέσει περίπου έως τις αρχές Οκτωβρίου», είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Πρέπει ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος να είναι δύο μήνες υποδειγματικοί από πλευράς ταχύτητας και αποτελεσματικότητας». Στον αντίποδα ανέφερε ότι αν δεν κάνουμε όλα όσα πρέπει, «αν δεν εφαρμόσουμε τα σωστικά μέτρα», τα χαρακτηριστικά της παρούσας κρίσης και τα φαινόμενα που καταγράφονται σήμερα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία «θα μας φαίνονται παραδείσια». Και επανέλαβε: «Είναι θερμοί ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος. Πρέπει να αποδώσουμε αποτελέσματα, πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό»!

Απέναντί του, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν εκ νέου την ορθότητα των κυβερνητικών επιλογών, εγείροντας μεταξύ άλλων και ζήτημα όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων.

«Θα κάνουμε τις χειρονομίες που πρέπει. Υπάρχουν χειρονομίες που θα γίνουν για κατηγορίες που είναι πράγματι σε δύσκολη θέση και οριακή κατάσταση» απάντησε ο κ. Βενιζέλος, αναφέροντας παράλληλα ότι έχουν ήδη κινητοποιηθεί και οι διαδικασίες για την επανέναρξη των μεγάλων έργων με στόχο την ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, στο εσωτερικό της κυβερνώσας πλειοψηφίας πεδίο αργά το απόγευμα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κατέστη σαφές το κάθε άλλο παρά εχθρικό προς το πρόσωπο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κλίμα που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα της Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς ίχνος επιθετικότητας τοποθετήθηκαν για τις εξελίξεις οι κ. Βάσω Παπανδρέου και Λούκα Κατσέλη, ενώ ο κ. Μ. Ανδρουλάκης είχε να ασκήσει κριτική σε υπουργούς τους οποίους δεν κατονόμασε μεν, αλλά τους χαρακτήρισε «ψευτομεταρρυθμιστές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή