Πλήρης στήριξη στον Γ. Ραγκούση

Πλήρης στήριξη στον Γ. Ραγκούση

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρήγμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προκαλέσει η παρουσίαση, στο τέλος του μήνα, του νόμου για την απελευθέρωση στα ταξί, από τον υπουργό Υποδομών κ. Γ. Ραγκούση. Ο κ. Ραγκούσης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στο ουσιαστικό άνοιγμα του επαγγέλματος και, παρά τις δημόσιες διαψεύσεις, οι σχέσεις του με τον προκάτοχό του στο υπουργείο κ. Δημ. Ρέππα δοκιμάζονται έντονα. Ο κ. Ραγκούσης είχε, όμως, το αμέσως προηγούμενο διάστημα την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ τους χειρισμούς του κάλυψε κατ’ επανάληψη δημοσίως ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλ. Μόσιαλος. Αντιθέτως, η προσέγγιση του κ. Ραγκούση προκάλεσε ήδη την αντίδραση σειράς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με προεξάρχοντες τους κ. Βάσω Παπανδρέου, Κ. Γείτονα και Τόνια Αντωνίου.

Με δεδομένο ότι η όποια ρύθμιση για τα ταξί δεν θα έχει τη μορφή προεδρικού διατάγματος, αλλά θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή ως νόμος, πολλοί θεωρούν πως το κλίμα στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θα είναι εξαιρετικά βαρύ για

τον κ. Γ. Ραγκούση και ήδη κάποιοι κάνουν λόγο για πιθανό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ μεταρρυθμιστών και «παλαιού ΠΑΣΟΚ» με αφορμή την υπόθεση των ταξί. Σε κάθε περίπτωση,

ο κ. Γ. Ραγκούσης διαμηνύει, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που θα διατηρούν κλειστό το επάγγελμα των ταξί, ανεξαρτήτως πολιτικού και προσωπικού κόστους, ενώ είναι προφανές πως ο κ. Γ. Παπανδρέου θα συνυπολογίσει και τη θέση της Κομισιόν, ότι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων θα πρέπει να είναι πραγματική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή