Πυρετός στη διεθνή οικονομία

Πυρετός στη διεθνή οικονομία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια από τις σημαντικότερες μάχες, που θα κρίνει εν πολλοίς την τύχη του ευρώ, θα κληθούν να δώσουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης το φθινόπωρο. Με την Ιταλία και την Ισπανία να πλησιάζουν επικίνδυνα στον προσωρινό μηχανισμό βοήθειας της Ευρωζώνης (EFSF), τα χρηματιστήρια να σημειώνουν βουτιά, τα spreads να αυξάνονται κατακόρυφα και την κρίση χρέους να απειλεί ακόμη και τη Γαλλία, η επόμενη μέρα λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί εφιαλτική. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, οι ΗΠΑ καλούνται να διαχειριστούν τη νέα κατάσταση πραγμάτων που δημιουργείται για την οικονομία τους, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Standard & Poor’s σε ΑΑ+ από ΑΑΑ. Κίνα και Ιαπωνία δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Αμερική, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα. Ολα συνηγορούν υπέρ της πρόβλεψης ότι το φθινόπωρο που ακολουθεί θα είναι, από κάθε άποψη, «καυτό».

Ευ. Βενιζέλος: Οι επόμενοι μήνες είναι καλυμμένοι

«Οι δανειακές ανάγκες της χώρας τους επόμενους μήνες είναι καλυμμένες», δηλώνει στην «Κ» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σπεύδει, ωστόσο, να προσθέσει ότι «κι εμείς, όμως, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή