Η Ν.Δ. θεωρεί ότι δικαιώνεται από τις εξελίξεις

Η Ν.Δ. θεωρεί ότι δικαιώνεται από τις εξελίξεις

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προϋποθέσεις δικαίωσης των θέσεων που έχει διατυπώσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και την Ευρώπη διαβλέπουν στη Ν.Δ. «Σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό, λίγο λίγο, έρχονται στις θέσεις Σαμαρά· οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη αποδεικνύουν την ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικότερου μηχανισμού, δηλαδή την έκδοση ευρωομολόγου», επεσήμανε χθες ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας κ. Νότης Μηταράκης, εξ αυτών που έχουν αναλάβει τη… θερινή βάρδια της Συγγρού. Τόσο ο κ. Μηταράκης όσο και οι υπόλοιποι του οικονομικού κύκλου, Χρ. Σταϊκούρας, Χρύσ. Λαζαρίδης και Γ. Μουρμούρας, είναι σε συνεχή επικοινωνία για τις εξελίξεις με τον ευρισκόμενο στην Πύλο κ. Σαμαρά.

Η Ν.Δ. συνεχίζει να βάλλει κατά της κυβέρνησης, με τον κ. Γ. Βρούτση χθες να καταγγέλλει τον κ. Ευ. Βενιζέλο ότι απεργάζεται νέα φορολογική επιβάρυνση στα ακίνητα. «Αντί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εκφοβίζει και να εκδικείται με φοροεπιδρομές την κατοχή ακινήτου, ας προσεγγίσει τις προτάσεις της Ν.Δ. και ας εκπέμψει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Οχι νέες επιβαρύνσεις στα ακίνητα – πάγωμα αντικειμενικών αξιών»».

Εξάλλου, αναζωπυρώθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. με επίκεντρο τους υπό κατάργηση φορείς του Δημοσίου. Χθες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδ. Πάγκαλος απάντησε στη σκληρή κριτική που είχε ασκήσει προ ημερών ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γ. Μιχελάκης σχετικά με την κυβερνητική αβελτηρία στην κατάργηση οργανισμών και την παράλληλη δημιουργία νέων φορέων και θέσεων απασχόλησης στο Δημόσιο. Σε υψηλούς τόνους, ο κ. Πάγκαλος καταλόγισε στη Ν.Δ. ότι επιμένει στα «κατά συρροήν ψέματα και τη συνεχή παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού» και χαρακτήρισε τον κ. Μιχελάκη «βαρώνο Μυνχάουζεν της Ν.Δ.». Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου και επανέλαβε πως το διάστημα 2004-2009 ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία, αναφερόμενος σε «ρουσφετολογικές προσλήψεις, τύπου ΑΓΡΟΓΗ, ΑΓΡΟΤΗΜΑ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ».

Ο κ. Πάγκαλος «δεν λέει πώς γίνεται από τη μια να καταργούν οργανισμούς και να προετοιμάζουν απολύσεις και από την άλλη να δημιουργούν νέους φορείς και να προχωρούν σε προσλήψεις», απάντησε ο κ. Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι απαιτούνται περαιτέρω εξηγήσεις και για το γεγονός ότι «ενώ πριν από έναν χρόνο εξήγγειλε την κατάργηση μιας σειράς φορέων του Δημοσίου, επανήλθε μόλις πρόσφατα, για να δώσει άλλον κατάλογο καταργούμενων οργανισμών, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί από εκείνους που θα καταργούνταν πέρυσι».

Ανακατατάξεις στη Συγγρού

Εν τω μεταξύ, η διαμόρφωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ., τα οποία είναι έτοιμα «διά παν ενδεχόμενον» σε ποσοστό 90%, προοιωνίζεται ανακατατάξεις και στο επιτελείο του κ. Αντ. Σαμαρά. Ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά (προ ημερών έλαβε χώρα και δείπνο μεταξύ Σαμαρά – Μιχαλολιάκου – Αρβανιτόπουλου με αντικείμενο τη στήριξη του τελευταίου) και συνεπώς αναμένεται να εγκαταλείψει τη θέση του, το αργότερο μόλις προκηρυχθούν εκλογές. Ως επικρατέστερος διάδοχος φέρεται ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, επί της ουσίας αρμόδιος για τα οικονομικά του κόμματος, κ. Κ. Μπούρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή