Η επιλογή Αρβανιτόπουλου και ο διάδοχός του στα «κεντρικά»

Η επιλογή Αρβανιτόπουλου και ο διάδοχός του στα «κεντρικά»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμένειμέχρι να… αποχωρήσει στη θέση του διευθυντή, στο γραφείο του κ. Αντώνη Σαμαρά, ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ήταν ήδη δύο φορές υποψήφιος στο γαλάζιο Επικρατείας και, μάλιστα, το 2007 έχασε τη σίγουρη εκλόγιμη θέση εξαιτίας της «επιστράτευσης» του Θεόδωρου Ρουσόπουλου που εγκατέλειψε την περιφέρεια Αττικής προκειμένου να διαχειριστεί επικοινωνιακά τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν την Ελλάδα.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επέλεξε να δοκιμάσει ο ίδιος τις δυνάμεις του στην Α΄ Πειραιώς, διεκδικώντας την άμεση νομιμοποίηση της εκλογής.

Ωστόσο, η επιλογή γέννησε και σενάρια απομάκρυνσής του από τη θέση κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, σενάρια που μεγεθύνθηκαν εξαιτίας της ταυτόχρονης μετακόμισης, σε γραφείο κοντά σε αυτό του προέδρου, του επί έτη συνεργάτη και υπευθύνου επί των οικονομικών της Ν.Δ. κ. Κώστα Μπούρα.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο κ. Μπούρας θα είναι και τυπικά ο διάδοχος του κ. Αρβανιτόπουλου, πιθανά εντός του Οκτωβρίου. Αν οι εκλογές, όντως, πραγματοποιηθούν εντός των προσεχών τριών μηνών, η αποχώρηση θα γίνει «ομαλά» με τον κ. Αρβανιτόπουλο να κατέρχεται υποψήφιος, «παραδίδοντας» στον κ. Μπούρα. Σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Αρβανιτόπουλος -λέγεται ότι- θα προχωρήσει σε δημόσια δήλωση με την οποία θα επισημοποιεί την κάθοδό του στην Α΄ Πειραιως, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, και παράλληλα την τυπική παράδοση της σκυτάλης στον κ. Μπούρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή