Παράτυπες επιχορηγήσεις σε ΠΟΣΤ-ΕΛΤΑ

Παράτυπες επιχορηγήσεις σε ΠΟΣΤ-ΕΛΤΑ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο πόρισμα, ανάλογου περιεχομένου με εκείνο για τη νομιμότητα των επιχορηγήσεων συνολικού ύψους 14,2 εκατ. ευρώ που λάμβανε η Ομοσπονδία ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατά το 1999 – 2010 από τις διοικήσεις της επιχείρησης, συντάσσει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΕΛΤΑ (ΠΟΣΤ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα, που αναμένεται να παραδοθεί εντός 15 ημερών στον υπουργό Υποδομών κ. Ιω. Ραγκούση, διαπιστώνεται ότι oι επιχορηγήσεις περίπου 3,7 εκατ. ευρώ στην ομοσπονδία των ταχυδρομικών ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις διοικήσεις. Στο πόρισμα αναφέρεται ότι δεν γίνονταν έλεγχοι από τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ των δαπανών, πού πήγαιναν δηλαδή τα χρήματα τα οποία εισέπραττε κάθε χρόνο η Ομοσπονδία για να τα διαθέσει σε θερινές διακοπές των εργαζομένων, παιδικές εκδηλώσεις, σεμινάρια κ.λπ.

Κατά το πόρισμα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο, από το 1999 και εντεύθεν έως και 2010 οι διοικήσεις των ΕΛΤΑ ενίσχυαν την Ομοσπονδία με σημαντικά ποσά, στο πλαίσιο ρητρών των υπογραφεισών ΕΣΣΕ. Επίσης, μέσω των συλλογικών συμβάσεων παρακρατούνται εισφορές από τους 8.400 υπαλλήλους, που κυμαίνονται από 8 έως 12 ευρώ, συνολικά περίπου 12 εκατ. ευρώ, διαδικασία που χαρακτηρίζουν οι επιθεωρητές παράτυπη, καθώς αυτό επιτρέπεται μόνο για τα πρωτοβάθμια σωματεία. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γ. Βασιλόπουλος, δήλωσε στο Μega, ότι όλα γίνονταν και γίνονται σύννομα, με βάση τις συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι με τις εκάστοτε διοικήσεις και πως όλα όσα περιγράφονται στο πόρισμα αποτελούν διασταλτική ερμηνεία του νόμου. Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους, και το ότι δεν απέδιδαν τιμολόγια, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι η Ομοσπονδία είναι ανοικτή για έλεγχο από τον ΣΔΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή