Τρία κρίσιμα μέτωπα για τον κ. Παπανδρέου

Τρία κρίσιμα μέτωπα για τον κ. Παπανδρέου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον τριών κρισίμων μετώπων, τα οποία εν πολλοίς θα καθορίσουν την περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης, βρίσκεται από σήμερα, μετά την επιστροφή του από ολιγοήμερες διακοπές, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Το Μέγαρο Μαξίμου απασχολεί, πρώτον, ο επερχόμενος έλεγχος της τρόικας, που αναμένεται πιεστικότερος απ’ όλους τους προηγούμενους, λόγω της καταγεγραμμένης υστέρησης των εσόδων, αλλά και των υπερβάσεων στις δαπάνες. Δεύτερον, η «ατζέντα» που θα προτάξει κατά την ομιλία του, στις αρχές Σεπτεμβρίου, στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, καθώς θα πρέπει να παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο εξόδου από την ύφεση και αντιμετώπισης της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας. Και, τρίτον, η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, όπου εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει σύγκρουση μεταξύ όσων προτάσσουν την ανάγκη αποφασιστικής προώθησης των μεταρρυθμίσεων και εκείνων που αναφέρουν πως θα πρέπει να αποφευχθούν νέες κοινωνικές εντάσεις.

Προκειμένου να διαμορφώσει τη στρατηγική του ενόψει των ανωτέρω «δοκιμασιών», ο κ. Παπανδρέου συγκαλεί σήμερα τρεις διαδοχικές συσκέψεις με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών και κομματικών στελεχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή