Μπακογιάννη: Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου

Μπακογιάννη: Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη ανησυχία της για την πορεία των εξελίξεων μετά τις αντιδράσεις της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Σλοβακίας στη συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία για το νέο δάνειο, εξέφρασε χθες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. «Ανοίξαμε τον ασκό του Αιόλου με αυτή τη συμφωνία και δεν ξέρω τι έπεται μετά απ’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά (στο Real FM) και επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύτηκε με αποτελεσματικό τρόπο. «H άποψή μου», πρόσθεσε, «είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει. Δηλαδή έπρεπε να φτάσουμε πλέον να δεχθεί η Φινλανδία την πίεση όλων των υπολοίπων κρατών, πριν προχωρήσουμε εμείς να κάνουμε μια επιμέρους τέτοια διμερή συμφωνία». Σημείωσε ακόμη ότι οι συνομιλητές της κυβέρνησης στην Ευρώπη είναι ελάχιστοι «και αυτό σήμερα το πληρώνουμε».

Η κ. Μπακογιάννη επέκτεινε την κριτική της στην κυβέρνηση και στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων. «Θα είμαστε στον βάλτο όσο δεν αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε αυτά που πραγματικά απαιτούνται. Απαιτείται μια ταχύτερη μείωση των ελλειμμάτων και γενναία μείωση του κράτους, το οποίο, όμως, εξακολουθεί και δεν έχει μειωθεί», είπε.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναφέρθηκε επίσης στις διαφωνίες, που εκδηλώνονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, τις οποίες, όπως σημείωσε, πληρώνουν οι πολίτες. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ναι, χρειάζεται απελευθέρωση των επαγγελμάτων, αλλά χρειάζεται να γίνει από κυβέρνηση που ομονοεί. Είναι αδύνατο να το κάνει κυβέρνηση που ο ένας τραβάει προς Ανατολάς και ο άλλος προς Δυσμάς», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή