Κοινά ψηφοδέλτια συζητούν, πλέον, Κουβέλης – Δημαράς

Κοινά ψηφοδέλτια συζητούν, πλέον, Κουβέλης – Δημαράς

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κάθοδο σε κοινά ψηφοδέλτια εξετάζουν σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φ. Κουβέλη και το Αρμα Πολιτών του κ. Γ. Δημαρά. Σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ., συνομιλίες ανάμεσα στους δύο σχηματισμούς διεξάγονται σε τακτική βάση, και το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει ως σενάριο εκλογικής επιβίωσης στους σχεδιασμούς τους, σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν στους επόμενους μήνες, καθώς τα δύο κόμματα είναι ακόμα σχετικά άγνωστα στο ευρύ κοινό και οι δημοσκοπήσεις δεν τα ευνοούν. Οπως επισημαίνουν στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. αυτή η επιλογή (με την οποία δεν συμφωνούν όλοι στο εσωτερικό του κόμματος) δεν είναι δεσμευτική σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αν πάντως το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας υπηρετεί τακτικές επιδιώξεις, για το επιτελείο της ΔΗΜ.ΑΡ., η συνεργασία με τις δυνάμεις του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ που αποδεσμεύονται από το κυβερνητικό κόμμα είναι μια στρατηγική επιδίωξη στην οποία θέλουν να δώσουν μια μονιμότερη βάση. Η ανάλυση που κάνουν στη Βασ. Κωνσταντίνου είναι ότι κανένας κομματικός σχηματισμός σήμερα δεν εκφράζει το δημοκρατικό σοσιαλισμό και την Κεντροαριστερά, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει διολισθήσει σε φιλελεύθερες θέσεις και η παραδοσιακή Αριστερά απομακρύνεται από τον ευρωπαϊσμό, και στον χώρο αυτό δημιουργείται έτσι ένα πολιτικό κενό, το οποίο θεωρούν ότι μπορούν να καλύψουν. Ετσι, και παρά το προχωρημένο του θέρους γίνονται συνεχώς επαφές και διαβουλεύσεις, όχι μόνο με τον Γ. Δημαρά και το Αρμα Πολιτών και με άλλα απογοητευμένα στελέχη του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ, όπως τον κ. Αντ. Κοτσακά, αλλά και με στελέχη του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού ρεύματος, στη βάση της σύμπτωσης των απόψεων του κ. Φ. Κουβέλη και του κ. Κ. Σημίτη για την ανάγκη ήπιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ταυτόχρονα, στη ΔΗΜ.ΑΡ. διατηρούν επαφές με μεμονωμένα στελέχη του χώρου της Οικολογίας.

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της στρατηγικής της ΔΗΜ.ΑΡ. το επόμενο διάστημα, με ορόσημο τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή