Στο ΛΑΟΣ, ο Κ. Κιλτίδης μετά πολύμηνο «φλερτ»

Στο ΛΑΟΣ, ο Κ. Κιλτίδης μετά πολύμηνο «φλερτ»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τη σημαία του ΛΑΟΣ θα δώσει τη μάχη στις επόμενες εκλογές ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Κιλτίδης, ο οποίος μέχρι σήμερα πολιτευόταν στο Κιλκίς.

Η δημοσιοποίηση του «πολιτικού γάμου» ανακοινώθηκε χθες, μετά πολύμηνο «φλερτ», το οποίο σημειωτέον υπήρξε έντονο όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά τη στενή σχέση του κ. Κιλτίδη με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Από την πρώτη ημέρα της εισόδου του στον πολιτικό στίβο, ο κ. Κιλτίδης εντάχθηκε στη λεγόμενη «πατριωτική δεξιά» της Ν.Δ. Στη μάχη για τη διαδοχή υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών της Μπακογιάννη, ενώ ήταν ο πρώτος που ανεξαρτητοποιήθηκε μετά τη διαγραφή της πρώην υπουργού από τον κ. Σαμαρά, με αφορμή τη στάση του κόμματος στην εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Βατοπεδίου. Τότε, μάλιστα, με δήλωσή του, ο κ. Καρατζαφέρης τον είχε χαρακτηρίσει δυναμικό, συγκροτημένο, που δεν προδίδει τις αρχές και τους φίλους του, αλλά και κεφάλαιο για την παράταξη. Τον Νοέμβριο του 2010 ο κ. Κιλτίδης συμμετείχε στη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας και το πρώτο διάστημα είχε βαρύνοντα λόγο.

Οι μετέπειτα θέσεις του κόμματος, όμως, βρήκαν αντίθετο τον κ. Κιλτίδη που τον Ιούλιο αποφάσισε να αποχωρήσει αμέσως μετά το ιδρυτικό συνέδριο και να παραμείνει ανεξάρτητος. Ολοι, πάντως, προεξοφλούσαν ότι είναι θέμα χρόνου η μετακίνησή του στα έδρανα του ΛΑΟΣ, αφού πέραν των άλλων, ο κ. Κιλτίδης διατηρεί από χρόνια στενή προσωπική σχέση με τον κ. Καρατζαφέρη.

Επιστολή σε Πετσάλνικο

Χθες, ο κ. Καρατζαφέρης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο τη Βουλής Φ. Πετσάλνικο, με την οποία τον ενημερώνει για την ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή και πρώην υφυπουργού των κυβερνήσεων της Ν.Δ. στις τάξεις του ΛΑΟΣ. «Ο ΛΑΟΣ καλοδέχεται μια εξαιρετική φωνή του πατριωτικού χώρου, τον κ. Κώστα Κιλτίδη ο οποίος και θα χρησιμοποιηθεί στην πρώτη γραμμή του τίμιου και καλού αγώνα», είπε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης. «Ο δικομματισμός συντρίβεται υπό το βάρος του εκφυλισμού και της αναξιοπιστίας. Βαδίζουμε προς τις εκλογές. Από το επίκεντρο της ζωής μου και της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη θα δώσω τον αγώνα για την ανατροπή και την αναγέννηση», ανέφερε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Συνάδελφοί του από τη Ν.Δ. μιλούν για αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς ο κ. Κιλτίδης ουδέποτε έκρυψε ότι ο ΛΑΟΣ εκφράζει στο ακέραιο τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Από το ΔΗΣΥ δεν έγινε κανένα σχόλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή