Ανοίγματα από Γκρούεφσκι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως απάντηση στην αυξανόμενη διεθνή πίεση, που ασκείται προς την κυβέρνησή του, ερμηνεύουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα τη χθεσινή δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι, ότι η χώρα του είναι έτοιμη για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, καθώς αυτό είναι προς το συμφέρον της. Ο κ. Γκρούεφσκι πρόσθεσε ότι «αναμένουμε και από την Ελλάδα να επιδείξει ανάλογη διάθεση».

Οι δηλώσεις Γκρούεφσκι συνέπεσαν με το αυστηρό μήνυμα της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, η οποία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κροατική τηλεόραση, δήλωσε ότι το θέμα της ονομασίας θα πρέπει να επιλυθεί προκειμένου η ΠΓΔΜ να ενταχθεί στην Ε.Ε.

Είχε προηγηθεί, μόλις την περασμένη εβδομάδα, επιστολή της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, προς τον νέο ομόλογό της της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόσκι, στην οποία η κ. Κλίντον εμφανίζεται έντονα προβληματισμένη από την πορεία των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στη γειτονική χώρα και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε έλλειψη διαφάνειας, επιλεκτικές διώξεις, παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. Την ίδια στιγμή, πάντως, κατά την οποία ο κ. Γκρούεφσκι προσπαθεί να επιδείξει καλή διάθεση, ενόψει και της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τον επόμενο μήνα, χθες, στα Σκόπια, ανακοινώθηκε η τοποθέτηση ενός ακόμη αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτή τη φορά στο νέο κτίριο του αεροδρομίου των Σκοπίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή