«Εχω θυσιάσει πιθανότατα κάθε πολιτική προοπτική»

«Εχω θυσιάσει πιθανότατα κάθε πολιτική προοπτική»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραδοχή ότι η ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών όχι μόνον δεν ήταν δική του επιλογή, αλλά ότι θα σημάνει πιθανώς και το τέλος της πολιτικών του φιλοδοξιών προέβη χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δέχθηκε και δυο-τρεις πολιτικές ερωτήσεις και η απάντησή του σε μία εξ αυτών προκάλεσε αίσθηση. «Ανέλαβα μία ευθύνη, μία δυσβάστακτη ευθύνη και το ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό έγινε χωρίς να το επιθυμώ ή να το επιδιώκω» είπε και σε μια στιγμή απροσδόκητης -για τον ίδιο- προσωπικής εξομολόγησης πρόσθεσε: «Προκειμένου να φέρω σε πέρας αυτήν την αποστολή που τη θεωρώ εθνική, έχω κατά πάσα πιθανότητα θυσιάσει οποιαδήποτε πολιτική μου προοπτική».

Σημειώνεται ότι η παρατήρηση αυτή του κ. Βενιζέλου δεν θεωρήθηκε άσχετη με το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες πολλά σχόλια (κυρίως στο Διαδίκτυο) θέλουν τον αντιπρόεδρο να υποκαθιστά επί της ουσίας τον πρωθυπουργό.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν πως εκ της θέσεώς του, ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να προτάσσει την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, έναντι του προσωπικού πολιτικού κόστους που συνεπάγεται η ασκούμενη πολιτική…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή